ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Suudi Arabistan ziyareti

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Suudi Arabistan ziyareti
Suudi Arabistan Kralı Selman, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'i kabul etti

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'un ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i kabul ettiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Selman, ABD'li Bakan Kerry ile Cidde kentindeki Selam Sarayı'nda biraraya geldi.

İçişleri Bakanı Veliaht Prens Muhammed bin Naif bin Abdulaziz, Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil bin Zeyd et-Tureyfi ve Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr'in de hazır bulunduğu görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğiyle bölgedeki yeni gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

Kerry'nin daha sonra Veliaht Prens Muhammed ile biraraya geldiği toplantıda, terörle mücadele başta olmak üzere pek çok alanda ortak işbirliği koordinasyonu konusunun görüşüldüğü belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı'nın dün gece başlayan Suudi Arabistan ziyaretinin iki gün sürmesi bekleniyor. Ziyareti kapsamında bir dizi resmi görüşmeler yapacağı ifade edilen Kerry, Suudi mevkidaşı Cubeyr ile biraraya gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.