ABD elçiliği önünde tabutlu Gazze protestosu

ABD elçiliği önünde tabutlu Gazze protestosu
Mmeur-Sen Gazze'de yaşanan katliamı Ankara'da ABD elçiliği önünde tabutlarla protesto etti.

Memur-Sen tarafından organize edilen,Gazze’de yaşanan insanlık dramına tepki yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. YürüyüşKocatepe Camii'nden başladı ABD elçiliği önünde sona erdi. Memur-Sen üyeleri Gazze'de şehit edilen çocukların temsili tabutlarını katil ABD elçiliği kapısına bıraktı. Memur-Sen tarafından düzenlenen eyleme Mazlum-Der ve İHH üyeleri de katılarak destek verdi.

Kocatepe Camii’nde bir araya gelen Memur-Sen üyeleri Cuma namazı sonrasında Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kıldı. Memur-Sen üyeleri daha sonra, “Kahrolsun İsrail, kahrolsun ABD”, “Katil ABD, Ortadoğu'dan defol”, “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Gazze Üzülme Ümmet seninle”, “Katil İsrail hesap verecek” şeklinde sloganlar atarak Kocatepe’den ABD Büyükelçiliği’ne yürüdü. Kalabalık grup Büyükelçilik önüne çocuk tabutu bırakarak, basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, ABD elçiliği önünde basın açıklaması yaparak, “Katil İsrail kardeşlerimizi katlediyor. Batı cinayet şebekesine destek veriyor. ABD ise utanmadan İsrail’e, sahip çıkıyor. ABD’yi kınıyor, zulümlerin en büyük sorumlusu olduğu için lanetliyoruz” dedi.

“GAZZE’DEN ELİNİZİ ÇEKİN”

Demokrasi ve Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi’nden söz edenlere çağrıda bulanan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, “Önce Gazze’de yaşanan dramı görün. Gazze’ye bomba yağdırma yarışına giren işgal ordusuna verdiğiniz desteği kesin. Ortadoğu’da vahşetin, fitnenin, kaosun ve darbenin temsilcisi olmaktan vazgeçin. Afganistan'dan Irak'a, Suriye'ye den Mısır’a, Afrika'nın ve Asya'nın pek çok ülkesinde ortak olduğunuz kitlesel cinayetlere son verin, Filistin’den tetikçilerinizi alıp kendi coğrafyanıza çekilin. Beyaz Saray ve Tel-Aviv’i açık bir dille kınıyoruz. Emperyalistlerin Ortadoğu’dan gitmelerini istiyoruz. Haçlı-Siyonist emperyalizm ve yardakçılarını kınıyoruz. İsrail zulmünün ortakçısı olanlara sesleniyoruz, Gazze’den kanlı ellerinizi çekin” diye seslendi.

“İNSANLIK ÖLÜYOR, DÜNYA İZLİYOR”

İslam coğrafyasında yaşanan acı tabloların arkasında ABD’nin olduğunu ifade eden Kaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gazze Ümmetin sessizliğine ağlıyor. Katil İsrail kardeşlerimizi katlediyor. Batı cinayet şebekesine destek vererek büyük günaha ortak oluyor. ABD ise Filistinli anaların ağıtları gökyüzüne yükselirken utanmadan İsrail’e, sahip çıkıyor, mazlum Gazze halkına sırtını dönüyor, katliama devam diyor. Bosna, Afganistan, Pakistan, Mısır, Myanmmar, Irak, Suriye ve Filistin. Tüm bu ülkelerde katliam ve soykırımın, işlenen büyük suçların arkasında olan ABD’yi kınıyor, zulümlerin en büyük sorumlusu olduğu için lanetliyoruz. İnsanlık ölüyor, dünya izliyor.”

“TERÖR ÖRGÜTÜ İSRAİL”

İsrail’in batı destekli terör örgütü olarak bölgeye yerleştirildiğini belirten Kaya, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Filistin halkına yönelik terör eylemleriyle sürekli toprak işgal eden Siyonistleri de lanetliyoruz. Kahrolsun İsrail yaşasın Filistin direnişi, yolumuz özgür Filistin, direncimiz mazlum Gazze, umudumuz aydınlık Kudüs” ifadelerini kullandı.

ÜNSAL, KATİL DEVLETLERİ KINADI

Eylemde Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da kısa bir konuşma yaptı. Ünsal, konuşmasında İsrail ve ABD'nin yanı sıra katliamlara göz yuman tüm devletleri kınadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.