ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Irak'ta

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, Irak'ta
IKBY Başkanı Barzani, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ve beraberindekileri askeri başkanlık konutunda kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve beraberindeki askeri heyeti, Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, görüşmede terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen savaş, Musul'u kurtarma operasyonu, Irak'ta meydana gelen siyasi gelişmeler ile ABD'nin Peşmerge ve Irak ordusuna verdiği destek konularının ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, Peşmerge ve Kürt bölgesine yardımlarından dolayı ABD Başkanı, hükümeti ve halkına teşekkür ettiği aktarılan Barzani'nin, "Kısa bir süre önce üzerine karar verilen mali yardımın manevi ve pratik açından Peşmerge güçleri üzerinde olumlu bir etkisi var" dediği kaydedildi.

Barzani ve Dunford'un Musul'u kurtarma operasyonu başlamadan önce kentteki etnik ve dini unsurların haklarının güvence altına alınması, Hristiyan, Ezidi ve diğer azınlıkların ikinci bir felakete uğramaması için bölgedeki taraflar arasında bir anlaşma yapılması konusunda hemfikir olduklarına işaret edildi.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un da terör örgütü DAEŞ ile mücadele konusunda ve özellikle Musul'u kurtarma operasyonunda Peşmerge güçlerine destek vermeye devam edeceklerini ifade ettiği vurgulandı.

Dunford, Irak temasları çerçevesinde, Irak Genelkurmay Başkanı Osman el-Ganimi ile başkent Bağdat'ta bugün bir araya gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.