ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Frieden:

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Frieden:
"Zika ile mikrosefali arasında güçlü bağ var"

NEW YORK (AA) - ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Tom Frieden, Zika virüsü ile 'mikrosefali'den ölen çocuklar arasında güçlü bir bağ olduğunu bildirdi.

CDC Direktörü Tom Frieden, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ndeki panelde yaptığı konuşmada, Zika ile mikrosefali arasında güçlü bir bağ olduğunu söyledi.

Frieden, "Zika yeni bir hastalık ve korkutucu olabilir. Özellikle de aramızdaki savunmasızları etkileyerek..." ifadesini kullandı. Frieden, hamile kadınların virüsün hızlı bir şekilde yayıldığı Güney Amerika, Orta Amerika ve Porto Rika gibi Karayip ülkelerine gitmeyerek, çocuklarını korumalarını istedi. Frieden "Amacımız gerçekten hamile kadınları korumak. Şu anda ana önceliğimiz bu" dedi.
Virüsün bulaştığı kişilerin yüzde 80'ninde herhangi bir belirti olmadığını belirten Frieden, diğer yüzdenin ise hafif belirtiler gösterdiğini kaydetti.
ABD Başkanı Barack Obama pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kongre'de 1 milyar 800 milyon dolarlık bir fon ayrılması talebinde bulunacağını açıklamıştı.
Bu fonun sivrisineklerle mücadeleyle birlikte, aşı araştırmaları ve ekonomik durumu iyi olmayan hamile kadınlara sağlık hizmetlerinin arttırılması için harcanacağı açıklandı.
Obama'nın Kongre'den talep ettiği paranın 355 milyonunun, Güney Amerika, Orta Amerika ve Karayip ülkelerine, Zika'yla mücadelede harcanmak üzere yapılacak dış yardım olacağı kaydedildi.
Virüs taşıyıcısı sivrisinekler ve insanların haraket halinde olması, şu ana kadar bilinen bir tedavi yöntemi olmayan Zika virüsünün hızlı bir şekilde yayılmasının nedeni olarak gösteriliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.