ABD medyası: İsrail ve Hamas pazarlıklara başladı!

ABD medyası: İsrail ve Hamas pazarlıklara başladı!
 Editör
ABD medyasına göre köşeye sıkışan İsrail, pazarlıklar için Hamas ile görüşmelere başladı.

Gazze'de hava katliamı dışında bir sonuç elde edemeyen İsrail, ABD medyasına göre Hamas ile pazarlıklara başladı.

CNN International ve NewYorkTimes rehineler için İsrail ve Hamas arasında pazarlıkların başladığını ve 2 farklı teklifin masada olduğunu öne sürdü.

TEKLİFLERDE NELER VAR?

NewYorkTimes'ın ismi açıklanmayan ABD'li yetkililerden aldığı bilgilere göre, masadaki tekliflerden birinde çatışmalara kısa bir süre ara verilmesi karşılığında Hamas'ın İsrailli kadın ve çocukların aralarında bulunduğu 10 ila 20 sivil rehineyi serbest bırakması bekleniyor. Gazete şartların yerine getirilmesi halinde sayının 100'e çıkabileceğini öne sürdü.

Hamas'ın tüm sivillerin serbest bırakılması karşılığında daha fazla insani yardım, hastaneler için yakıt ve İsrail hapishanelerindeki kadın ve çocukların serbest bırakılmasını istediğini yazan NYT, İsrailli yetkililerin tutukluları serbest bırakma konusunda kararsız olduğunu yazdı.

ABD medyası duyurdu: İsrail ve Hamas pazarlıklara başladı İki teklif masada...

HAMAS ERKEKLERİ VERMEYİ REDDEDİYOR

CNN International da çatışmalara bir süre ara verilmesini ön gören teklif kapsamında rehinelerin kademli olarak serbest bırakılacağını önceliğin kadın ve çocuklara verileceğini yazdı.

NYT Hamas'lı yetkililierin askerlik yaşı gelmiş İsrailli erkekleri ve İsrail askerlerini yakın zamanda serbest bırakmaya niyetli olmadıklarını belirtti.

ARABULUCU KATLİAMA SESSİZ KATAR

Her iki gazetede İsrail-Hamas arasındaki arabuluculuk rolünü Katar'ın üstlendiğini ve görüşmelerde üst düzey ABD yetkililerin de yer aldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.