Abd Öncülüğündeki Koalisyon Güçleri:

Abd Öncülüğündeki Koalisyon Güçleri:
"Koalisyon güçleri, Suriye halkı için hayati önem taşıyan Tabka Barajı'nın sağlamlığını korumak için çaba gösterecektir"

WASHINGTON (AA) - ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, terör örgütü DEAŞ'tan alınarak terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin de içinde yer aldığı Suriyeli Demokratik Güçlerin (SDG) kontrolüne geçen Rakka yakınlarındaki Tabka Barajı'nın sağlamlığını korumak için çaba göstereceğini bildirdi.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Görev Gücü'nün (CJTF-OIR) yazılı açıklamasında, Fırat Nehri üzerinde bulunan, Suriye'nin Rakka kenti yakınlarındaki Tabka Barajı'nın SDG tarafından kontrol altına alındığı belirtildi.

Barajın temellerinde herhangi bir hasar olmadığı vurgulanan açıklamada, "Koalisyon güçleri, Suriye halkı için hayati önem taşıyan barajın sağlamlığını korumaya çaba gösterecektir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, koalisyon güçlerinin baraj yakınlarındaki askeri noktalara düzenlenen saldırılarda tahrip gücü yüksek patlayıcılar kullanmadığı kaydedildi.

Terör örgütü DEAŞ'ın baraja saldırmadığı sürece barajın acil tehlike altında bulunmadığı belirtildi.

Fırat Nehri üzerinde bulunan Tabka Barajı Suriye'nin elektriğinin önemli kısmını sağlıyordu. Barajın terör örgütü DEAŞ tarafından ele geçirilmesinden sonra elektrik kesintiye uğramıştı. PYD'nin barajdaki santrali onararak sahip olacağı imkanları diğer gruplara karşı koz olarak kullanacağı tahmin ediliyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.