'Abd, Rakka'yı Ypg İle İzole Etmeyi Hedefliyor'

'Abd, Rakka'yı Ypg İle İzole Etmeyi Hedefliyor'
DEAŞ karşıtı koalisyonun komutanlarından Townsend, Rakka'nın DEAŞ'ın elinden kurtarılması için PYD'yi de bünyesinde barındıran SDG ile kentin izole edilmesini hedeflediklerini söyledi

WASHINGTON (AA) - DEAŞ karşıtı koalisyonun komutanlarından Amerikalı General Stephen Townsend, Rakka'nın DEAŞ'ın elinden kurtarılması için PYD'yi de bünyesinde barındıran Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile kentin izole edilmesini hedeflediklerini, ardından Türkiye de dahil tüm ortakların operasyona katılabileceğini belirtti.

Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik Ortak Görev Gücü Komutanı General Townsend, video konferans yoluyla Pentagona bağlanarak basın mensuplarının yaklaşan Rakka operasyonuna ilişkin sorularını yanıtladı.

General Townsend, Rakka'nın DEAŞ'ın elinden kurtarılması için hazırladıkları bir takvim olduğunu kaydederek bölgede bu takvime uygun hareket etmeye en hazır gücün, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'yi de kapsayan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) olduğunu ifade etti.

Townsend, DEAŞ militanlarının kente giriş çıkışlarının arttığı yönündeki istihbaratlar aldıklarını ifade ederek, "En kısa süre içinde Rakka'nın etrafındaki kontrolü sağlamak için kenti izole etmemiz önemli." dedi.

Türkiye'nin de Rakka operasyonunda yer almak istediğini bildiklerini dile getiren Amerikalı General, "Hızlı hareket etmemiz lazım. Takvime uygun davranabilecek güçlerle harekete geçeceğiz. Sonra ister Türkiye ister başka bir unsur olsun, Rakka'nın DEAŞ'tan geri alınmasına yardımcı olmak isteyen tüm aktörlerin katılımına hazırız." ifadelerini kullandı.

"Türk hükümetiyle çok verimli görüşmeler yapıyoruz"
Rakka'nın kurtarılması operasyonuna katılacak her bir koalisyon unsurunun operasyona avantaj katacağını vurgulayan General Townsend, Türk hükümeti ile hem Rakka hem de Musul operasyonları kapsamında her gün "çok verimli görüşmeler" yaptıklarını kaydetti.

Rakka operasyonu Musul operasyonundan daha uzun sürecek
General Townsend, ayrıca Rakka'nın Musul'dan daha küçük olmasına rağmen daha zorlu bir operasyon olacağını ve daha uzun sürebileceğini vurguladı.

Kentteki DEAŞ unsurlarının ve bölgesel faktörlerin, operasyonun zorluk derecesini artırdığını dile getiren Townsend, Musul'un ardından Rakka'yı kurtarmanın DEAŞ'a kökten bir darbe vuracağı değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.