ABD, Türkiye'ye enerji depolama teknolojisini tanıtacak

ABD, Türkiye'ye enerji depolama teknolojisini tanıtacak
ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı Başkanı Zak:- "Önümüzdeki dönemde Türkiye'de enerji depolama sistemlerinin uygulanabilmesi için çeşitli çalışmalara yoğunlaşacağız"- "İlk adım olarak, Türkiye'den bir delegasyonu davet edip Amerikan iş dünyasıyla buluşturmak

İSTANBUL (AA) - NURAN ERKUL - ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı Başkanı Leocadia Zak, Türkiye'de önümüzdeki dönemde enerji depolama sistemlerine yoğunlaşacaklarını belirterek, "Türkiye'den bir delegasyonu davet edip Amerikan iş dünyasıyla buluşturmak üzere bir toplantı düzenleyeceğiz. Burada, enerji depolamadaki teknolojileri anlatıp onlara Türkiye'de yakalanabilecek fırsatları göstereceğiz." dedi.

4. Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı için İstanbul'a gelen Zak, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Zak, kurum olarak tüm dünyada 'akıllı şebeke ve şehir' projelerini gerçekleştirmek için çaba harcadıklarını, kesintisiz ve çevre dostu enerjiyi insanlara ulaştırabilmek için akıllı şebekelerin şart olduğunu söyledi.

Amerika'nın şebekeleri modernleştirmek için yeni teknolojiler geliştirdiğini belirten Zak, Türkiye'de de birçok şehirde şebekelerin modernleşmesi ve altyapının daha verimli hale gelmesi için işbirliği içinde olduklarını aktardı.

Zak, Türkiye'nin enerji, ulaşım ve bilgi teknolojileri alanlarında birçok fırsatlar sunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dönemde Türkiye'de enerji depolama sistemlerinin uygulanabilmesi için çeşitli çalışmalara yoğunlaşacağız. İlk adım olarak, Türkiye'den bir delegasyonu davet edip Amerikan iş dünyasıyla buluşturmak üzere bir toplantı düzenleyeceğiz. Burada, enerji depolamadaki teknolojileri anlatıp onlara Türkiye'de yakalanabilecek fırsatları göstereceğiz. Depolama, yenilenebilir enerjinin geleceği için de olmazsa olmaz. Yaptığımız her işte Amerikan iş dünyasını cesaretlendiriyor ve yatırımların sürekliliğini sağlamak için çalışıyoruz."

- 'Üçüncü havalimanı heyecanlandırıyor'

Türkiye'nin, Aydın Germencik'teki en büyük jeotermal projesine destek verdiklerini ifade eden Zak, 'akıllı taşımacılık' sistemini geliştirmek için de çalışmalara başladıklarını anlattı.

"Üçüncü havalimanı bizi çok heyecanlandırıyor. Bu havalimanının da hava trafik sistemi altyapısıyla ilgili bir imza atacağız ve bu işi çok önemsiyoruz" diyen Zak, söz konusu projenin milyon dolarlara mal olacağını, fakat maliyetin değil, asıl içeriğinin kendileri için önem taşıdığını kaydetti.

Son 30 yıldır Türkiye'de 100'ün üzerinde altyapı projesine katkı sağlayan ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı, özellikle Türk yatırımcıları ilgilendikleri teknolojilerle buluşturmaya çalışıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.