ABD ve AB ortak sigortacılık tedbirleri için müzakere ediyor

ABD ve AB ortak sigortacılık tedbirleri için müzakere ediyor
ABD ve AB'nin sigortacılık ve mükerrer sigortacılık tedbirleri konusunda anlaşma imzalamak için müzakerelerde bulunduğu bildirildi

WASHINGTON (AA) - ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) ortak sigortacılık tedbirleri içeren ikili anlaşma için müzakere ettikleri bildirildi.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD ve AB, sigortacılık ve mükerrer sigortacılık tedbirleri konusunda anlaşma imzalamak amacıyla müzakerelerde bulunuyor.

Açıklamada, iki tarafın temsilcilerinin 18-19 Şubat tarihlerinde Brüksel'de bir araya geldiği belirtilerek "Her iki taraf, süratle ve verimli şekilde ilerleme sağlanması konusunda anlaştı ve grup gözetimi, gizli bilgilerin denetim otoriteleri arasında karşılıklı olarak paylaşılması, teminatları da içeren mükerrer sigortaların gözetimi konularına ilişkin anlaşmanın sonuçlanması için çalışmaya devam edeceklerini teyit etti" ifadesi kullanıldı.

Söz konusu anlaşmanın, Atlantik'in iki yakasında faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin regülasyonu ve gözetimi açısından faydalı olacağı vurgulanan açıklamada müzakereler süresince sigortacılık sektöründen de görüş alındığına işaret edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.