ABD ve Arjantin’den ortak OAS bildirisi

ABD ve Arjantin’den ortak OAS bildirisi
ABD ve Arjantin, Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) ve Amerikalılar Arası İnsan Hakları Sistemi’ne ortak destek konusunda bir bildiri yayınladı

BUENOS AİRES (AA) – ABD ve Arjantin, Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) ve Amerikalılar Arası İnsan Hakları Sistemi’ne destek konusunda anlaştıklarına dair ortak açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Arjantin Dışişleri Bakanı Susana Malcorra imzasıyla yayımlanan bildiride, demokrasi, insan hakları, güvenlik, hukukun üstünlüğü ve tüm Amerika halkları için kalkınma gibi OAS Sözleşmesi prensiplerinin her iki ülke tarafından kabul edildiği vurgulandı.

Bildiride, iki ülkenin OAS’ta aktif sorumluluk almasının paylaşılan değerlerin geliştirilmesi için tüm üye ülkelerin hedefleri için önemli olduğu belirtildi.

Ayrıca ABD ve Arjantin’in, OAS’ın güçlendirilmesi için ortak çalışacağı, örgütün ana görevi olan 35 OAS üyesi ülkede insan hakları ve demokrasinin desteklenmesi ve korunmasına odaklanılmasını da olumlu gördükleri ifade edildi.

İki ülke, Amerikalılar Arası İnsan Hakları Sistemi yanında komisyonu ve mahkemesinin de bağımsızlık, bütünlük ve etkililiğine kalıcı destek taahhütünde bulundu.

Bu şekilde Amerika’daki tüm bireylerin itibarı ve insan hakları savunmasının teşvik edileceği vurgulandı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın bugün başladığı Arjantin temasları sırasında yayınlanan bildiri öncesinde, taraflar arasında ticaret, güvenlik ve organize suçlarla mücadeleyi içeren ilk anlaşmalar da sabah saatlerinde imzalanmıştı.

Arjantin ve ABD arasında önceki gün de kara parayla mücadele kapsamında Arjantin Mali İstihbarat Birimi (UIF) ile ABD Mali Suçlar Uygulama Ağı (Fincen) arasında mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.