ABD'de başkanlık seçimi kampanyası

ABD'de başkanlık seçimi kampanyası
ABD'nin New York kenti ve civarında yaşayan yaklaşık 200 Türk, Demokrat Parti başkan aday adayı Clinton'a destek verdi

NEW YORK (AA) - ABD'de kasım ayındaki başkanlık seçimi için Demokrat Partinin yarışı önde götüren aday adayı, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a New York'ta yaklaşık 200 Türk destek verdi.

Clinton'ın seçim kampanyasını destekleyen, partinin Etnik Koordinasyon Konseyi finans yöneticisi Murat Güzel önderliğindeki Türkler, perşembe gecesi New York'ta gerçekleştirilen Demokrat Parti televizyon münazarasında, Clinton’a destek verdi.

Demokrat Parti'nin iki iddialı aday adayı Clinton'la Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın canlı yayında karşı karşıya geldiği programı yaklaşık 200 Türk de Brooklyn'deki Steiner stüdyosunda izledi.

19 Nisan'da yapılacak New York'taki ön seçim öncesinde kampanya çalışmalarını yoğunlaştıran Clinton, tartışma programı sonrasında, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ile birlikte destekçileriyle bir araya geldi.

Türkler, Clinton'un salona hitabı sırasında büyük bir Türk bayrağı açtı.

Türklerin Brooklyn'de Clinton için buluşmasına öncülük eden iş adamı Güzel, AA muhabirine, Türklerin Amerikan siyasetinde etkin olmasının bu toplantılara katılmaktan geçtiğini söyledi.

Güzel, "Mesele Clinton meselesi değil, Türklerin ABD'de yaşarken, vergilerini verirken, bu toplum içinde olmaları, selerini duyurmalarıdır. Bizim için en önemli şey Türkiye'nin sesinin duyurulmasıdır. İlk defa Türkler bu kampanyada bu derece büyük kalabalıkla bir araya geldiler. Başkan adayına sesini duyurdular." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.