Abd'de Cumhuriyetçi Parti Bürosuna Saldırı

Abd'de Cumhuriyetçi Parti Bürosuna Saldırı
ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde, Cumhuriyetçi Parti Orange County bürosuna atılan yangın bombası hasara yol açtı

NEW YORK (AA) - ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde, Cumhuriyetçi Parti Orange County bürosuna atılan yangın bombası hasara yol açtı.

Cumhuriyetçi Partinin Hillsborough'deki seçim bürosuna yangın bombasıyla düzenlenen saldırıda can kaybı ya da yaralanma olmazken, yangın sonucu hasar meydana geldi.

Saldırgan ya da saldırganlar, büronun yanındaki binanın duvarına gamalı haç çizerek, "Nazi Cumhuriyetçiler kenti terk edin" yazdı.

Saldırının ardından zarar gören büronun onarımı için bağış kampanyası düzenleyen Cumhuriyetçi Partiler, 40 dakikada hedefledikleri 10 bin doları geçerek, 13 bin dolar yardım topladı.

-Cumhuriyetçi Parti: "Siyasi terörizm"


Saldırıyı sert şekilde kınayan Cumhuriyetçi Parti yetkilileri, olayı "siyasi terörizm" ve "şiddetin siyasallaşması" olarak niteledi. Partiden olayla ilgili yapılan açıklamasında, "Açıkça demokrasimize yapılan bir saldırıdır" ifadesi kullanıldı.

-Trump, Clinton taraftarlarını suçladı


Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump, saldırıdan Demokrat Partinin başkan adayı Hillary Clinton'ın taraftarlarını sorumlu tutarken, medyayı da seçimleri yönlendirmekle suçladı.

Clinton da olayın kabul edilemeyeceğini belirtti, can kaybı ve yaralanma olmamasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

ABD'nin 45. başkanının belirleneceği 8 Kasım'daki seçim öncesi yapılan son kamuoyu yoklamalarında Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton, Trump'ın yaklaşık 10 puan önüne bulunuyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.