ABD'de Ermeni iddialarına karşı Türkiye’ye destek yürüyüşü

ABD'de Ermeni iddialarına karşı Türkiye’ye destek yürüyüşü
ABD'nin birçok eyaletinden çok sayıda Türk ile farklı etnik ve dini kesimlerden yaklaşık 10 bin kişi, yarın Ermeni iddialarını protesto etmek için başkent Washington’da buluşacak- “Barış ve dayanışma” yürüyüşü adı altında yapılacak etkinlikte Beyaz Saray

WASHINGTON (AA) - ERKAN AVCI - ABD’de yaşayan Türk ve Müslüman toplumunun yanı sıra farklı etnik ve dini kesimden yaklaşık 10 bin kişi, yarın başkent Washington’da “barış ve dayanışma” yürüyüşü yapacak.

Yürüyüş, 150’den fazla Türk Amerikan derneklerini bir çatı altında toplayan Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenecek.

TASC, 1915 olaylarının yıl dönümü olarak kabul edilen 24 Nisan’da Türkiye’yi hedef alan Ermeni yalanlarını bu yıl çok daha güçlü şekilde protesto etmeyi planlıyor.

Önceki yıl Türk bayraklarıyla Beyaz Saray önünde başlattıkları yürüyüşü Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğinde 7 bin kişiyle sonlandıran komite, bu yıl Müslüman toplumun üyelerinin yanı sıra farklı etnik ve dini kesimden binlerce Türkiye dostuyla sayıyı 10 bine ulaştırmak istiyor.

ABD’deki farklı görüşteki insanları bir çatı altında toplayan komitenin kurucu başkanlarından İbrahim Uyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl daha çok şölen havasında bir yürüyüş tertiplediklerini söyledi.

“Yıllardır ülkemizin üstüne atılmak istenen bir iftira var” diyen Uyar, Ermeni devleti ve diasporasının iftirası ile Batı dünyasının, Türkiye’yi hep köşeye sıkıştırmaya çalıştığına işaret etti.

Uyar, bugün de Türkiye’yi karalama gayretlerinin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“DAEŞ’in en çok saldırdığı ülke Türkiye ve her türlü terör örgütü ile tek başına mücadele eden ülke de Türkiye, ayrıca yaklaşık 3 milyon Suriyeliyi misafir eden de ülkemiz. Ama görüyorsunuz, yine Türkiye’yi çeşitli iftiralar ile uluslararası alanda köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bu duruma dur demek için bir çağrı yaptık. Barış ve Dayanışma çağrısı. İnsanları birlik olmaya çağırdık. Dünyada evsizlere evini açan, mazlumların sesi olan Türkiye’yi ve onun dış politikasını desteklediğimizi haykıracağız.”

Bu çağrıya sadece ABD’de yaşayan soydaşların değil dünyanın farklı ülkelerinden buraya göç etmiş binlerce insanın ses vereceğini anlatan Uyar, “24 Nisan günü yürüyüşte en az Türkler kadar, diğer milletlerden de bizimle beraber olacak Türkiye sevdalıları bulunacak” dedi.

- Metro, otobüs ve açık hava reklam panolarına ilanlar asıldı

Uyar, yürüyüş haricinde, önceki yıl olduğu gibi bu sene de başkent Washington, New York, Teksas gibi eyaletlerde önemli noktalara afişler astıkları bilgisini verdi.

Metro duraklarına, otobüslere ve açık hava dev reklam panolarına siyasi reklam alınmadığı için daha çok “Türkiye’ye destek oluyoruz” içerikli ilanlar yerleştirdiklerini ifade eden Uyar, buradaki amaçlarının da Türkiye’nin, bölgesindeki insani yardım ve terörizmle mücadelesine işaret etmek olduğunu belirtti.

- “Ülkemizin etrafında birleşmek istiyoruz”

Komitenin diğer kurucu başkanlarından Günay Evinch de ABD’deki farklı fikirlere sahip insanların görüşlerini bir yana bırakarak “Türkiye” etrafında birleşmeleri için çabaladıklarını söyledi.

Evinch, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarihimize, devletimize, bayrağımıza her zaman olduğu gibi sahip çıkmak istiyoruz. ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ diye bir atasözümüz var. Biz buna çok inanıyoruz. Problemlerimiz evde kalır, aramızda paylaşırız. Burada ise hepimizin Türkiye’yi desteklediğini göstermek istiyoruz. Ülkemizin etrafında birleşmek istiyoruz.”

Toplanacak gruptakilerin 10 binin üzerinde olabileceğini dile getiren Evinch, yürüyüşte Asya’dan, Afrika’dan dünyanın farklı noktalarından ABD’ye gelmiş insanları saflarında göreceklerini anlattı.

Evinch, “Çok etkili ve barış içinde bir yürüyüş ile tüm dünyaya mesajımızı ileteceğiz” ifadesini kullandı.

- "lethistorydecide" etiketiyle kampanya

Öte yandan yönlendirme komitesi, sosyal medyada da Ermeni yalanlarına dikkati çekmek için kampanya başlattı.

“lethistorydecide” (tarih karar versin) etiketiyle Twitter’da paylaşımda bulunulurken, etiketin özellikle yarın dünya listesine girmesi bekleniyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.