ABD'de Gazze'deki soykırımı protesto eden üniversite öğrencilerine sert müdahale

ABD'de  Gazze'deki soykırımı protesto eden üniversite öğrencilerine sert müdahale
ABD'de Gazze'deki soykırımı protesto eden üniversite öğrencilerine yönelik sert müdahaleler arttı

İşgalci İsrail ordusunun 202 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde can kaybı son 24 saatte 43 artarak 34 bin 305'e yükseldi.

20240425-5-0e7150ef614d146ea8c412964a0bd0882.jpg

Soykırımın başından beri İşgalci İsrai'le tonlarca silah ve muhimmat gönderen, İsrail'le ilgili yasa tasarılarını ve Fİlistin'in üyeliğini BM'de veto eden, soykırımın en büyük destekçisi ve suç ortağı konumundaki ABD'deki üniversitelerde yapılan, "barışçıl ve güvenli" protestolar sert müdahale ile karşılaşıyor.

aa-20240425-34372373-34372363-israil-ordusunun-gazzeye-yonelik-saldirilari-suruyor.jpg

AF ÖRGÜTÜ, ABD'DEKİ ÜNİVERSİTELERİ, ÖĞRENCİLERİN KAMPÜSLERDEKİ PROTESTO HAKLARINI KORUMAYA ÇAĞIRDI

Uluslararası Af Örgütü, İsrail karşıtı eylemlerin engellendiği ve öğrencilerin gözaltına alındığı ABD'deki üniversiteleri, öğrencilerin kampüslerdeki "barışçıl ve güvenli" protesto haklarını korumaya ve kolaylaştırmaya çağırdı.   Af Örgütünden yapılan açıklamada, ABD'deki üniversitelerde İsrail karşıtı öğrenci protestolarının engellenmesi ve öğrencilerin gözaltına alınması kınandı.

İsrail hükümetinin eylemlerine yönelik eleştirilerin doğası gereği antisemitik olmadığı vurgulanan açıklamada, bazı protestolarda şiddeti yüceltmek de dahil olmak üzere nefret dolu söylemler kullanan kişilerin de olduğu aktarıldı. Üniversite idarelerinin, öğrencilerin kampüslerdeki "barışçıl ve güvenli bir şekilde" protesto haklarını korumaya ve kolaylaştırmaya çağrıldığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'a da İsrail'e yönelik tüm silah transferlerini askıya alması ve Gazze'de derhal ateşkes sağlanması için çalışma çağrısı yapıldı.

AMERİKAN ÜNİVERSİTELERİNDE

İFADE VE PROTESTO ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ VAR MI?

CNN Amerika Temsilcisi Yunus Paksoy da Amerikan üniversitelerindeki bu müdahelelerle işlgili bir video paylaştı. Sosyal meyda hesabından yaptığı paylaşımda, "Amerikan üniversitelerinde ifade ve protesto özgürlüğünüz var mı?" sorusunu yönelten Yunus Paksoy şu ifadeleri kullandı:

"Amerikan üniversitelerinde ifade ve protesto özgürlüğünüz var mı? Konu İsrail’in çıkarları olunca yok gibi. Biden yönetimi kontrolü tamamen kaybetmiş halde. Geçen hafta Columbia Üniversitesi’nde başlayan Gazze gösterilerinde çıkan olaylar, Yale, Teksas, Güney Kaliforniya, Michigan, Minnesota gibi üniversitelere taştı Dün polis Teksas ve Los Angeles’ta öğrencilere çok sert müdahale etti. 100’den fazla öğrenci tutuklandı.

Teksas’ta bir gazeteci de ters kelepçe ile tutuklandı Netanyahu “Yahudi karşıtı çeteler Amerikan üniversitelerini ele geçirdi. Durdurulmalı” dedi.

Biden “Yahudi karşıtı protestoları kınıyorum” dedi.

Teksas Valisi Abbott “Yahudi karşıtı gösterilere katılanlar sınır dışı edilmeli. Hepsi hapse atılmalı” dedi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson, Ulusal Muhafız askerlerinin kampüslere girip göstericileri dağıtması gerektiğini söyledi."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.