Abd'de İlk İftar

Abd'de İlk İftar
Amerika Diyanet Merkezi, başkent Washington ve civarında yaşayan yüzlerce Müslümanın ilk iftar için buluşma noktası oldu

WASHINGTON (AA) - Başkent Washington ve civarında yaşayan çok sayıda Müslüman, ramazan ayının ilk iftarı için Amerika Diyanet Merkezinde (DCA) bir araya geldi.

Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde yer alan DCA, bu yıl da başkent bölgesindeki Müslümanlar için en önemli buluşma mekanlarından biri oldu.

Ramazan ayının ilk gününde DCA tarafından verilen iftara katılan 500'den fazla Müslüman, merkezin restoran bölümünde akşam namazının ardından hep birlikte oruçlarını açtı.

Washington, Maryland ve Virginia eyaletlerinde yaşayan Türkler kadar bu bölgede ikamet eden diğer milletlere mensup Müslümanların da yoğun ilgi gösterdiği iftar organizasyonunda çok sayıda gönüllü, misafirlere ikramların dağıtılmasında görev aldı.

Daha sonra DCA bünyesinde yer alan ve ABD'nin en büyük camilerinden biri olan Amerika Diyanet Merkezi Camisinde teravih namazı kılındı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hatimle kılınan teravih namazında camiyi dolduran Müslümanlar, hep birlikte ibadetlerini ifa etti.

Öte yandan DCA yetkilileri, ramazan ayı boyunca her gün misafirlere iftar verilmeye devam edeceğini bildirdi.

Resmi açılışı geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan DCA, bölgedeki en önemli ibadet merkezlerinden biri olma hüviyetini sürdürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.