ABD'de ISM Hizmet Endeksi yılın en yüksek seviyesinde

ABD'de ISM Hizmet Endeksi yılın en yüksek seviyesinde
WASHINGTON (AA) - ABD'de İmalat Dışı ISM Endeksi (ISM Hizmet Endeksi) martta 54,5'e çıkarak yılın en iyi performansını gösterdi. ABD Tedarik Yönetim...

WASHINGTON (AA) - ABD'de İmalat Dışı ISM Endeksi (ISM Hizmet Endeksi) martta 54,5'e çıkarak yılın en iyi performansını gösterdi.

ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan İmalat Dışı ISM Endeksi, martta önceki aya kıyasla 1,1 puan artarak 54,5 oldu. ISM Hizmet Endeksi olarak da bilinen veri, bu sonuçla son 3 ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Veriye ilişkin piyasa beklentisi, 54,2 düzeyindeydi.

Yine bugün açıklanan mart ayı hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) da 51,3 ile beklenenden fazla yükseldi.

ISM ve PMI verilerinin 50'nin üzerinde değer alması sektörde genişlemeye, altında değer alması ise daralmaya işaret ediyor.


- JOLTS Açık İş Sayısı beklentiyi karşılamadı


ABD Çalışma Bakanlığının verilerine göre, JOLTS Açık İş Sayısı şubatta önceki ayın seviyesine kıyasla yüzde 6 artarak 5 milyon 445 bin oldu. Veriye ilişkin piyasa beklentisi ise 5 milyon 490 bin düzeyindeydi.

Ocak ayı JOLTS Açık İş Sayısı, 5 milyon 541 binden 5 milyon 131 bine revize edildi.

Bu arada, güne düşüşle başlayan New York borsasından endeksler, söz konusu verilerin ardından satış ağırlıklı seyrine devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.