ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentinin altında

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentinin altında
WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 253 bin ile beklentinin altında kaldı. ABD Çalışma Bakanlığının...

WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 253 bin ile beklentinin altında kaldı.

ABD Çalışma Bakanlığının bugün açıklanan verilerine göre, 9 Nisan ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı önceki haftaya kıyasla 13 bin kişi azalarak 253 bin oldu. Başvurulara yönelik piyasa beklentisi ise 270 bin düzeyindeydi.

Bu arada, bir önceki haftaya ilişkin işsizlik maaşı başvuruları, 267 binden 266 bine revize edildi.

Veriler, son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvurularının bin 500 kişilik azalışla 265 bine gerilediğini de ortaya koydu.

Diğer taraftan, 2 Nisan ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvuruları da önceki haftaya göre 18 bin kişi azalarak 2 milyon 171 bin oldu.

Açıklama metninde, ayrıca, işsizlik maaşı başvurularının son 58 aydır eşik olarak kabul edilen 300 bin seviyesinin altında kalarak 1973'ten bu yana en iyi performansı gösterdiği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.