ABD'de işsizlik maaşı talebi 2 ayın en yüksek seviyesinde

ABD'de işsizlik maaşı talebi 2 ayın en yüksek seviyesinde
WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 276 binle iki ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. ABD Çalışma...

WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 276 binle iki ayın en yüksek seviyesinde gerçekleşti.

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, 26 Mart ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı bir önceki haftaya kıyasla 11 bin kişi artarak 276 bine yükseldi. Böylece, son iki ayın zirvesini gören işsizlik maaşı başvurularına yönelik piyasa beklentisi 265 bin düzeyindeydi.

Bu arada, bir önceki haftaya ilişkin işsizlik maaşı başvuruları, revize edilmeyerek 265 binde sabit bırakıldı.

Öte yandan, son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 3 bin 500 kişilik artışla 263 bin 250'ye çıktı. Veriler, ayrıca 19 Mart ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvurularının bir önceki haftaya kıyasla 7 bin kişi azalarak 2 milyon 173 bine gerilediğini gösterdi.

Analistler, işsizlik maaşı başvurularının 270-280 bin civarında seyretmesini, iş gücü piyasasının gücünü koruduğu şeklinde değerlendirirken, yarın açıklanacak mart ayı istihdam raporunun durumu daha iyi yansıtacağı belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.