ABD'de işsizlik maaşı talebi 43 yılın en düşüğünde

ABD'de işsizlik maaşı talebi 43 yılın en düşüğünde
ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 247 bin ile Kasım 1973'ten bu yana en düşük seviyesini kaydetti

WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 247 bin ile 43 yılın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Çalışma Bakanlığının verilerine göre, 16 Nisan ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, önceki haftaya kıyasla 6 bin kişi azalarak 247 bin oldu. Böylece, Kasım 1973'ten bu yana en düşük seviyesini kaydeden başvurulara yönelik piyasa beklentisi 265 bin düzeyindeydi.

Bu arada, bir önceki haftaya ilişkin işsizlik maaşı başvuruları, revize edilmeyerek 253 binde sabit bırakıldı.

Diğer taraftan, son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 4 bin 500 kişilik azalışla 260 bin 500'e düştü.

Buna ilaveten, 9 Nisan ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvuruları önceki haftaya göre 39 bin kişi azalışla 2 milyon 137 bine indi. Söz konusu veri, bu sonuçla Kasım 2000'den bu yana en düşük seviyeye gerilemiş oldu.

Açıklama metninde, ayrıca işsizlik maaşı başvurularının son 59 haftadır eşik olarak kabul edilen 300 bin seviyesinin altında kalarak, 1973'ten bu yana en iyi performansını gösterdiği kaydedildi.

Analistler, işsizlik maaşı başvurularının son 43 yılın en düşük seviyesine gerilemesini, iş gücü piyasasının tam istihdama ulaşmak üzere olduğu şeklinde değerlendiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.