Abd'de Öldürülen Müslüman Genç Kızın Cenazesi Defnedildi

Abd'de Öldürülen Müslüman Genç Kızın Cenazesi Defnedildi
Virginia eyaletinde öldürülen 17 yaşındaki Hassanen'ın cenaze törenine ülkenin farklı bölgelerinden binlerce kişi katıldı- Bölge sakini Zekeriya:- "Bu cinayet sadece aileyi değil bu civardaki herkesi çok etkiledi. Hepimiz için trajik bir olay bu"- ADAMS C

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Virginia eyaletinde geçen pazar günü öldürülen 17 yaşındaki Nabra Hassanen'ın cenazesi, Tüm Dulles Bölgesi Müslüman Toplumu (ADAMS Center) Sterling Camisi'nde kılınan cenaze namazı ve düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Arkadaşları ile ADAMS Center Sterling Camisi'ne sahur vakti giderken yolda tartıştıkları Darwin Martinez Torres adlı kişi tarafından beyzbol sopası ile öldürülen Hassenan için cenaze töreni yapıldı.

Virginia eyaletindeki Sterling Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından yapılan törene binlerce kişi katıldı. Törende duygu dolu anlar yaşandı.

Bölge sakinlerinden 46 yaşındaki Hassan Zekeriya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hassanen'ın ölümünün bölgedeki Müslüman toplumunu derinden etkilediğini ifade etti. Zekeriya, "Bu cinayet sadece aileyi değil bu civardaki herkesi çok etkiledi. Hepimiz için trajik bir olay bu." dedi.

- "Nefret suçu ihtimali araştırılmalı"

ADAMS Center yetkililerinden Hunesa Faryad ise Hassanen'ın ölümünde en küçük bir nefret suçu ihtimalinin bile ciddi şekilde değerlendirmesini istediklerini, Müslüman toplumun bunu bilmeye hakkı olduğunu söyledi.

Faryad, "Küçük bir ihtimal dahi olsa hiçbir saikin dışarıda bırakılmasını istemiyoruz. Günün sonunda bütün etiketleri kırıp attığımızda birbirimizle kucaklaşıp, birbirimizi koruyup, birbirimizin yanında olmalıyız." diye konuştu.

İnşaat işçisi Torres tarafından beyzbol sopası ile öldürülüp bir süs havuzuna atılan 17 yaşındaki Hessenan'ın cenazesi, törenin ve okunan duaların ardından Sterling Mezarlığı'na defnedildi.

Nabra için ayrıca Washington DC merkezinde bir anma töreni yapılacağı ve bu törene binlerce kişinin katılmasının beklendiği kaydedildi.

Torres'in 17 yaşındaki genç kızı neden öldürdüğü henüz netleşmezken, Sterling polisi söz konusu cinayetin nefret suçu olduğunu gösteren bir kanıt olmadığı açıklamasını yapmıştı.

Nabra Hassanen'ın babası Mahmud Hassanen ise "Kızım öldürüldü çünkü o bir Müslümandı." değerlendirmesinde bulunmuş, olayın bir nefret suçu olduğuna inandığını belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.