ABD'de perakende satışlar beklentiyi aştı

ABD'de perakende satışlar beklentiyi aştı
ABD’de perakende satışlar, nisanda yüzde 1,3 ile son 13 ayın en yüksek artışını kaydetti- Beklenti ise yüzde 0,8 artış yönündeydi

WASHINGTON (AA) - ABD’de perakende satışlar, nisanda yüzde 1,3 artışla Mart 2015'den bu yana en iyi performansını gösterdi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, perakende satışlar nisanda önceki aya kıyasla yüzde 1,3 artarak 453,4 milyar dolara yükseldi. Böylece, son 13 ayın en yüksek artışını kaydeden satışlara yönelik beklenti ise yüzde 0,8 artış olarak öngörülmüştü.

Beklentileri aşan perakende satışlarda, otomobil sektöründeki talebin yüzde 3,2 artış göstermesi önemli rol oynadı. Benzin satışları da artan fiyatlar sayesinde yüzde 2,2 yükselirken, gıda ve içecek satışları da yüzde 0,9 artış gösterdi.

Veriler, ayrıca yüzde 0,5 artması beklenen otomobil harici perakende satışların yüzde 0,8 yükseldiğini ortaya koydu. Benzin ve otomobil satışlarını içermeyen çekirdek perakende satışlar da yüzde 0,6 artışla beklentinin üzerinde gerçekleşti.

Öte yandan, Mart ayına ilişkin perakende satışlar verisindeki düşüş ise yüzde 0,4'ten yüzde 0,3'e revize edildi.

Analistler, beklentileri aşan perakende satışlarını, tüketicilerin ivme kaybeden ekonomiyi harcamalarıyla desteklediği şeklinde değerlendirdi.

Bu arada, dolar pozitif verinin ardından değer kazanırken, avro/dolar paritesi 1,1344'den 1,1315'e geriledi. Veri öncesinde 2,96 seviyelerinde seyreden Dolar/TL 2,97 seviyesine yaklaştı. Altının onsu ise 1.271,40 dolardan 1.265,91 dolara geriledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.