ABD'de siyahi ayaklanma!

ABD'de siyahi ayaklanma!
Ülke genelinde gösteriler başladı, Missouri'de olağanüstü hal ilan edildi.

ABD'nin Missiouri eyaletinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson'ın yargılanmasına gerek olmadığına karar verildi. Kararın ardından ülke genelinde gösteriler başladı Missouri'de olağanüstü hal ilan edildi.

ABD'nin Missiouri eyaletinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson'ın jüriye verdiği ifadede, Brown'ın silahını almaya çalıştığını öne sürdüğü belirtildi.

Missouri Eyalet yetkilileri, Wilson'ın jüriye verdiği ifadeyi yayınladı. Wilson, eylül ayında verdiği ifadesinde, devriye görevi sırasında Brown ve arkadaşını hırsızlık şüphesiyle durdurduğunu ve bu sırada Brown'ın araca yönelerek kapıya sert şekilde vurduğunu savunuyor.

Siyahi gencin bu sırada kendisine yumruk attığını ve silahını almaya çalıştığını öne süren Wilson, daha sonra silahını kurtararak Brown'a ateş ettiğini anlatıyor.

Ardından kaçmaya çalışan siyahi gencin peşine düştüğünü ancak bir süre sonra Brown'ın sinirli bir şekilde üzerine gelmeye başladığını savunan Wilson, hayatının tehlikede olduğunu düşündüğü için üst üste ateş ettiğini ve Brown'ın öldüğünü belirtiyor.

St. Louis Savcısı Robert McCulloch, polisin yargılanmasına gerek görülmemesine ilişkin kararı açıklarken, Wilson'ın ifadelerinin benzeri bir dil kullanmış, olayın tanığı olarak ifade veren kişilerin anlatımlarının kendi içinde çeliştiğini savunmuştu.

-Gösteriler büyüyor-

Kararın ardından Ferguson'da başlayan gösteriler şiddet olaylarına dönüşerek büyüdü. Dükkanlara ve polis araçlarına zarar verilmesinin ardından bazı göstericiler dükkanları yağmaladı.

Birçok iş yeri ve polis aracını ateşe veren göstericiler, sokaklardaki sivil araçları da ateşe verdi. İtfaiye görevlileri yangınlara güvenlik nedeniyle zamanında müdahale edemedi.

Polisin biber gazıyla dağıttığı göstericiler sokak aralarına kaçarken, bölgede çok sayıda silah sesi duyuldu. Silah seslerinin kaynağı ve ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

ABD'nin Missiouri eyaletinde, jürinin günler süren değerlendirmesinin ardından 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson'ın yargılanmasına gerek olmadığına karar verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.