ABD'de tüketici güveni 4 ay üstüste düşüş gösterdi

ABD'de tüketici güveni 4  ay üstüste düşüş gösterdi
NEW YORK (AA) - ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) nisan ortasında 89,7'ye gerileyerek dört ay üstüste düşüş kaydetti. Michigan...

NEW YORK (AA) - ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) nisan ortasında 89,7'ye gerileyerek dört ay üstüste düşüş kaydetti.

Michigan Üniversitesinin verilerine göre UMICH, nisan ortasında mart sonuna kıyasla 1,3 puan azalarak 89,7 oldu. Bu sonuçla, dört ay üstüste düşüş kaydeden endekse ilişkin piyasa beklentisi 92,0 olarak belirlenmişti.

Michigan Üniversitesi Tüketici Araştırmaları Direktörü Richard Curtin, endekse ilişkin açıklamasında, düşüşün piyasada yaklaşan bir resesyonun habercisi olmadığının altını çizerek şunları kaydetti:

"Yine de tüketicilerin direnciyle ilgili olarak piyasada endişeler oluştu. Tüketiciler de, ekonomik yavaşlama nedeniyle, yeni iş alanlarının açılmasında azalma olmasından endişe ediyor. Bu tür kaygılar ekonominin bu yılın ilk çeyreğindeki sönük başlangıçtan toparlanmasıyla giderilebilir. Kişisel harcamaların bu yıl yüzde 2,5 artmasını öngörüyoruz"

Bu arada, haftanın son işl

em gününe yatay başlayan New York borsasında endeksler, verinin açıklanmasının ardından düşüş eğilimine girdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.