Abd'de Tüketici Güveni Beklentinin Altında

Abd'de Tüketici Güveni Beklentinin Altında
Michigan Üniversitesinin raporuna göre, tüketici güveni mayıs sonunda 97,1'e geriledi

WASHINGTON (AA) - ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH), mayıs sonunda 97,1’e gerileyerek beklentinin altında kaldı.

Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen Michigan Üniversitesinin raporuna göre UMICH, mayıs sonunda ay ortasına oranla 0,6 puan düşerek 97,1 oldu. Piyasaların endekse yönelik beklentisi 97,5 seviyesindeydi. Beklentileri karşılayamayan endeks nisan sonuna kıyasla ise 0,1 puan yükselmiş oldu.

Veriler, ayrıca Mevcut Ekonomik Koşullar Endeksinin mayıs sonunda 112,7’den 111,7’ye indiğini gösterdi. Söz konusu endeks nisan ortasında 115,2’ye çıkarak 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesini kaydetmişti.

Bu arada, ABD’de bu sabah açıklanan diğer verilere göre, bu yılın ilk çeyreğine yönelik büyüme verisi yüzde 0,7’den yüzde 1,2’ye revize edildi. Dayanıklı tüketim malı siparişleri ise nisanda yüzde 0,7 gerileyerek son 5 ayın ilk düşüşünü kaydetti.

New York borsasında endeksler, verilerin ardından güne düşüşle başlarken, Nasdaq ve Standard & Poor’s 500 endeksleri şu sıralar pozitif alana geçti, Dow Jones ise kayıplarını azaltıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.