ABD'deki sel felaketinde ölü sayısı 26'ya yükseldi

ABD'deki sel felaketinde ölü sayısı 26'ya yükseldi
ABD'nin Batı Virginia eyaletindeki sellerde ölü sayısının 26'ya yükseldiği bildirildi

ABD'nin Batı Virginia eyaletindeki sellerde ölü sayısının 26'ya yükseldiği bildirildi.

Eyaletin Ulusal Güvenlik ve Acil Durum Yönetimi yetkilileri, ABD'de 2010 yılından bu yana en ölümcül sel felaketinin yaşandığını belirterek yaklaşık 7 saat devam eden şiddetli yağışlar sonucunda en az 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Batı Virginia Valisi Earl Ray Tomblin, perşembe gecesi başlayan ve cuma günü sabahın ilk saatlerine kadar devam eden şiddetli yağışların yol açtığı zararın gittikçe büyüdüğünü ve 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Bu açıklamadan saatler sonra yetkililer, hayatını kaybedenlerin sayısını 23 olarak güncellenmişti. Cumartesi günü yapılan son açıklamada ise hayatını kaybedenlerin sayısının en az 26 olduğu bildirildi.

Bazı alanlarda 100 yılın en kötü felaketinin yaşandığını aktaran Vali Tomblin, 44 ilçede acil durum ilan ederken, 200 ulusal muhafız askerini acil yardım için bölgeye göndermişti. İhtiyaç halinde 300 ulusal muhafız askerinin daha hazır bekletildiği kaydedildi.

Batı Virginia'daki sel felaketinde 100'den fazla evin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden yetkililer, kurtarma çalışmalarının yoğun biçimde sürdüğünü açıkladılar.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.