Abd'deki Silahlı Saldırı

Abd'deki Silahlı Saldırı
ABD'nin Maryland eyaletinde 3 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırgan Delaware eyaletinde yakalandı- Saldırganın yakalanmadan önce Delaware eyaletinde bir kişiyi daha vurarak yaraladığı bildirildi

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Maryland eyaletindeki bir iş merkezine düzenlediği silahlı saldırıda 3 kişiyi öldüren, 2 kişiyi de yaralayan zanlının Delaware eyaletinde polis tarafından yakalandığı bildirildi.

Maryland eyaletine bağlı Harford kenti şerifinin ofisi tarafından saldırganın yakalanmasıyla ilgili bir açıklama yapıldı.

İsminin Radee Labeeb Prince (37) olduğu belirtilen zanlının, Delaware eyaletine bağlı Newark kentinde yakalandığı belirtildi.

Polis, başkent Washington DC'nin kuzeyinde yer alan Maryland'de saat 09.00 civarında yaşanan silahlı saldırıda 5 kişiyi vuran Prince'in, ilk saldırıdan 2 saat sonra Delaware'de de bir kişiyi daha yaraladığını kaydetti.

Sabahki saldırının ardından kaçan Prince'i Maryland, Delaware ve Pensilvanya eyaletlerinde geniş bir bölgede arayan polis, kapsamlı çalışmasının sonucunda bu kişiyi Newark kentinde yakaladığını açıkladı.

Maryland'deki saldırıda, ABD'de yaşayan Burak Caba adlı bir Türk'e ait olan Advanced Granite Solutions adlı firmada çalışan 5 kişiyi vuran zanlının daha önce bu firmada bir süre çalıştığı ifade edilmişti. Saldırıda vurulan kişilerden 3'ü hayatını kaybetmişti. Diğer 2 kişinin hastanedeki tedavileri sürüyor.

Polisin, saldırıda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların kimlikleri üzerinde çalıştığı ve ilerleyen saatlerde olayla ilgili yeni bilgileri paylaşacağı açıklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.