ABD'den Mısır'a askeri yardım

ABD'den Mısır'a askeri yardım
ABD'nin Mısır'a hibe ettiği zırhlı araçların ilk bölümü İskenderiyye Limanı'na ulaştı

KAHİRE (AA) - ABD'nin, Afganistan savaşında kullandığı ve "terörle mücadelesine destek için" Mısır'a hibe ettiği zırhlı araçların ilk bölümü teslim edildi.

ABD'nin Kahire Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin, Mısır ordusuna teslim edilmek üzere gönderdiği zırhlı anti mayın araçlarının ülkenin kuzeyindeki İskenderiyye Limanı'na ulaştığı belirtildi.

Araçların sayısına ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, askerleri patlayıcı ve mayınlardan korumak için özel tasarlanan bu araçların, Mısır'a terörle mücadele ve bölgede istikrarın güçlendirilmesi amacıyla "ücret beklentisi olmaksızın" gönderildiği ve toplamda 762 olan zırhlı anti mayın araçlarının ilk postası olduğu kaydedildi.

- "Araçların gönderilmesi güçlü ilişkilerin göstergesi"

Büyükelçilikteki üst düzey yetkililerden Charles Hooper de araçların gönderilmesinin, bölgede istikrarsızlığın olduğu bir dönemde Mısır ordusuna destek sağlayacağını ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Mısır ordusu, Sina Yarımadası başta olmak üzere çeşitli bölgelerde "terör örgütü" diye nitelendirdiği gruplara karşı Eylül 2013'ten bu yana operasyonlar düzenliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.