AB'den Facebook ve Twitter ile 'nefret içeriği' anlaşması

AB'den Facebook ve Twitter ile 'nefret içeriği' anlaşması
AB, Facebook, Twitter, Microsoft ve YouTube gibi bilişim teknolojileri şirketleriyle nefret içeriklerinin hızla kaldırılması konusunda anlaşmaya vardı

Avrupa Birliği (AB), Facebook, Twitter, Microsoft ve YouTube gibi bilişim teknolojileri şirketleriyle nefret içeriklerinin hızla kaldırılması konusunda anlaştı.

AB Komisyonu yaptığı açıklamada, internet ortamında adap kuralları ve davranış kurallarına yönelik yeni düzenlemesinde, Facebook, Twitter, Microsoft ve YouTube gibi bilişim teknolojileri şirketleri ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Buna göre, internet ortamında yer alan hakaret ve şiddet içeren ifadeler, açıklamalar ve içerikler yeni "adap kuralı" düzenlemesi gereğince kaldırmak veya erişime kapatılmak zorunda olacak.

İnternet ortamındaki nefret, şiddet ve benzeri içeriklere yönelik şikayetler, şirketlerin ilgili birimlerince 24 saat içerisinde değerlendirilecek ve gerekli görülmesi durumunda kaldırılacak.

Yeni "adap kuralları" ile AB'de sanal platformlarda özellikle, ırk, renk, din, soy, milliyet ve etnik köken alanlarında gerçekleşebilecek hakaret ve nefret konuşmalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

AB Komisyonu Adalet ve Tüketici Haklarından Sorumlu Üyesi Vera Jourova da konu ile ilgili, "İnternet, hakaret mecrası değil, konuşma özgürlüğü mecrasıdır. Bugün bilişim şirketleri ile yapılan anlaşma ile internet ortamının şiddeti ve nefret söylemlerini beslemesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.