AB'den Kırgızistan'a 50 milyon avro destek

AB'den Kırgızistan'a 50 milyon avro destek
BİŞKEK (AA) – Avrupa Birliği (AB), Kırgızistan'da eğitim ve seçim sisteminin reformuna 50 milyon avro maddi destekte bulunacak. Kırgızistan'ın başkenti...

BİŞKEK (AA) – Avrupa Birliği (AB), Kırgızistan'da eğitim ve seçim sisteminin reformuna 50 milyon avro maddi destekte bulunacak.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te temaslarda bulunan AB Orta Asya Özel Temsilcisi Peter Burian başkanlığındaki heyet, Dışişleri Bakan Yardımcısı Dinara Kemelova tarafından kabul edildi.

Görüşmede, Kırgızistan-AB ilişkileri, bölgesel projeler, danışmanlık hizmetleri ve altyapı yatırımları gibi konular ele alındı.

Kırgız tarafı, Avrupalı iş çevrelerini, AB tarafından sürdürülen ve Kırgız ihracatçılarına tek taraflı olarak tanınan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi uygulamasından yararlanmaya davet etti.

Bu arada Maliye Bakanı Adılbek Kasımaliyev ve Avrupa Dış Eylem Servisinin Orta Asya Koordinatörü Jobst von Kirchmann, Kırgızistan’da üç yıl içinde seçim sisteminin reformuna13,1 milyon avro ve eğitimde şeffaflığın artırılmasına 36 milyon avro hibe öngören anlaşmayı imzaladı.

Kasımaliyev, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, AB’nin son 20 yılda Kırgızistan’a eğitim, tarım ve toplumsal alanlarda 192 milyon avro destekte bulunduğunu belirtti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.