Ab'den Rusya Ziyareti Açıklaması

Ab'den Rusya Ziyareti Açıklaması
AB Komisyonu Baş Sözcü Yardımcısı Andreeva, Erdoğan-Putin görüşmesi hakkında, "Avrupa açısından, geniş bir bölgede istikrar sağlayabilmesi dolayısıyla önemli olabileceğini vurgulamak isteriz" dedi

AB Komisyonu Baş Sözcü Yardımcısı Mina Andreeva, günlük basın toplantısında, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelmesi, Batı medyasınca Avrupa'dan uzaklaşma ve yeni ortaklar arama olarak yorumlandı. AB Komisyonu olarak bu ziyareti nasıl görüyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

"Bu ikili bir ziyaretti. Avrupa açısından, geniş bir bölgede istikrar ve Suriye krizinin barışçıl yollardan çözümüne katkı sağlayabilmesi dolayısıyla önemli olabileceğini vurgulamak isteriz."

Avrupa'daki FETÖ faaliyetleri
AB Komisyonunun Dış Politika Sözcülerinden Maja Kocijancic, Avrupa'da FETÖ'ye karşı adım atıp atmayacaklarına ilişkin bir soruya, "Türk yetkililerin söylediklerini ve Gülen'in söylediklerini not aldık. Soruşturmanın devam ettiğini anlıyoruz. Yasal sürecin kendi mecrasında ilerlemesi gerekiyor" yanıtını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.