ABD'nin 35 Rus diplomatın ülkeyi terk etmesini istemesi

ABD'nin 35 Rus diplomatın ülkeyi terk etmesini istemesi
San Francisco'daki konsolosluk binası önünde toplanan Rus vatandaşları, kararı protesto etti

SAN FRANCISCO (AA) - ABD'nin California eyaleti San Francisco kentinde bulunan Rusya Konsolosluğu önünde toplanan grup, Obama yönetiminin 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına tepki gösterdi.

Pasaport ve çeşitli işlemlerini yaptırmak için konsolosluğa gelen Amerikalı Rus vatandaşları, bir süre kapı önünde bekleyerek içeri girmek istedi. ABD'nin kararına tepki gösteren ve kapı önünde megafon aracılığıyla Rus görevlilerle konuşan vatandaşlar, arka kapıdan belirli aralıklarla içeri alındı.

Anya adlı bir Rus, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Neler oluyor tam olarak bilmiyorum ama umarım Rusya ve Amerika arasındaki her şey düzelir." dedi.

Rus asıllı bilim insanı Olga Chervyakova ise ABD'nin diğer ülkelere yönelik bazı uygulamalarından endişe duyduğunu söyledi.

Duygusallığa değil gerçekleri görmeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Chervyakova, "Sanırım ne yapmış olduğumuzu ve yapmamamız gerektiğini öğrenmemiz ve düzeltmemiz gerekir." diye konuştu.

Bu arada, binadaki Rusya bayrağının yarıya indirildiği görüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.