ABD'nin acizliği mi yoksa sinsi bir oyunu mu?

ABD'nin acizliği mi yoksa sinsi bir  oyunu mu?
Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Obama yönetiminin muhalifleri yeterince destekleyemediğini söyledi.

Amerika, Rusya ile yaptığı gizli anlaşma nedeniyle midir yoksa Rusya'yı karşısına almak istemediğinden midir bilinmez. Ama IŞİD ile mücadelede PYD'nin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan açıklamalar yaparak gündem sapıtırmakla meşgul. 

Oysa PYD'nin ciddi anlamda IŞİD ile savaştığı vaki olmadığı gibi PYD'nin güçlendirilmesi için Rusya'nın da destek vermesi büyük bir çelişki. 

McGurk, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde düzenlenen "Irak ve Suriye'den Libya ve ötesine, gelişen IŞİD tehlikesi" oturumunda konuştu.


Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce, "ABD'nin desteklediği muhalifler, Halep'te Rusya, Beşşar Esed ve Hizbullah tarafından kuşatma altında. Bu gelişmeler IŞİD'in güçlenmesine sebep oluyor" ifadelerini kullanarak, Obama yönetiminin muhalifleri yeterince destekleyemediğini söyledi.


Rusya'nın IŞİD'e yönelik operasyonları sekteye uğrattığı konusuna katıldığını ve bunu "Kabul edilemez" olarak değerlendiren McGurk da "Ruslar büyük oranda muhaliflere saldırıyor ve muhalifler bizim IŞİD'e karşı birlikte savaştığımız bir grup. Ruslara bunu defalarca söylüyoruz ve ciddi bir kaygı duymaktayız. Rusya'nın yaptıkları direkt IŞİD'in işine yarıyor" şeklinde konuştu.


Komitenin Demokrat Partili üyelerinden Eliot Engel da Suriye'de tablonun iyice karmaşık bir hale geldiğini savunarak, "Görünüşe göre, IŞİD'e karşı bütün kalbimizle savaşmıyoruz. Daha şiddetli bir kampanya gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.