Abd'nin Bm Daimi Temsilcisi Haley: Maduro'nun Halkının Temel Haklarını Hiçe Sayması Krizi Artırdı

Abd'nin Bm Daimi Temsilcisi Haley: Maduro'nun Halkının Temel Haklarını Hiçe Sayması Krizi Artırdı
ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, "Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun kendi halkının temel haklarını hiçe sayması ülkedeki siyasi ve ekonomik krizi artırdı." dedi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Venezuela'daki ikinci ayına giren protesto gösterilerinin hedefindeki Maduro hükümetine tepki gösterdi.

  • ABD'den Venezuela'nın anayasa hamlesine tepki
  • Venezuela'daki gösterilerde 23 kişi hayatını kaybetti
  • Hugo Chavez ve Maduro'nun ülkesi Venezuela'da kritik süreç
  • Venezuela'da hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor

Haley, yaptığı yazılı açıklamada, "Venezuela Devlet Başkanı (Nicolas) Maduro'nun kendi halkının temel haklarını hiçe sayması ülkedeki siyasi ve ekonomik krizi artırdı." dedi.

Maduro hükümetinin göstericilere şiddet uygulamasından derin endişe duyduklarını belirten Haley, "Maduro rejimi Venezuela'nın anayasasına ve halkının sesine saygı göstermeli. Özellikle de hükümetin Venezuela halkının temel gıda ve tıbbi ihtiyaçları karşılayamaması endişe verici." ifadesini kullandı.

Ülkedeki siyasi tutukluların durumunu da yakından takip ettiklerini aktaran Haley, hükümete haksız yere tutuklanan herkesi derhal serbest bırakması çağrısı yaptı.

Muhabir: Betül Yürük

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.