Abd'nin Fkö Temsilciliğini Kapatma Kararı

Abd'nin Fkö Temsilciliğini Kapatma Kararı
GAZZE (AA) - Hamas, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) başkent Washington'daki temsilciliğinin kapatılması kararının, ABD'nin, İsrail yandaşlığını...

GAZZE (AA) - Hamas, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) başkent Washington'daki temsilciliğinin kapatılması kararının, ABD'nin, İsrail yandaşlığını gösterdiğini belirtti.

Hareket tarafından yapılan yazılı açıklamada, FKÖ temsilciliğinin lisans işlemlerinin yenilenmesinin, Filistinlilerin İsrail'le şartsız müzakerelere girmesiyle ilişkilendirilmesinin kabul edilemez olduğu kaydedildi. Açıklamada, söz konusu kararın ABD'nin İsrail yandaşlığının göstergesi olduğu dile getirildi.

Hamas Filistin yönetimine, ABD'nin baskılarına boyun eğmeme, Filistin halkından yana olma ve Filistin uzlaşısı kanalıyla direniş gücünü artırma çağrısı yaptı.

ABD makamları, önceki FKÖ'nün İsrail'e karşı Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) sunduğu şikayeti geri çekmemesi ve İsrail'le doğrudan müzakerelere katılmaması durumunda, örgütün Washington'daki yasal durumunun iptal edileceğini ve temsilciliğinin lisansının onay süresinin uzatılmayacağını tebliğ etmişti.

FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat ise buna karşılık Filistin yönetiminin, örgütün Washington'daki ofisinin lisans işlemlerinin yenilenmemesi durumunda ABD ile tüm iletişimi keseceğini açıklamıştı.

Filistin yönetimi, Nisan 2015'te UCM'ye katılmış ve İsrail'in 2008 ve 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırılar başta olmak üzere Filistinlilere yönelik ihlallerinin soruşturulması talebinde bulunmuştu.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in, "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve yeni Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına son vermeyi kabul etmemesi" nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.