ABD'nin haftalık petrol stokları beklenenden az arttı

ABD'nin haftalık petrol stokları beklenenden az arttı
ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre 2,3 milyon varil arttığını açıkladı- Piyasalar, petrol stoklarının haftalık 3,3 milyon varil artış göstermesini bekliyordu

NEW YORK (AA) - ABD'de haftalık ticari ham petrol stokları toplam 2,3 milyon varil artış göstererek, beklentilerin altında yükseldi.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), 25 Mart'la biten haftada, ülkede ham petrol stoklarının bir önceki haftaya göre 2,3 milyon varil, yani yüzde 0,4 arttığını duyurdu. Böylece, stoklar, söz konusu haftada 534,8 milyon varile ulaştı. Bir önceki haftada stoklar 532,5 milyon varil seviyesindeydi.

Piyasa beklentisi ise stokların 3,3 milyon varil artış göstermesi yönündeydi. Bir önceki haftada ise ticari ham petrol stokları 9,4 milyon varil artış göstermişti. ABD'de Stratejik Petrol Stokları ise değişmeyerek, söz konusu haftada, 695,1 milyon varilde kaldı.

Öte yandan, EIA, 25 Mart'la biten haftada, ABD'nin ham petrol üretiminin bir önceki haftaya göre günlük ortalama 16 bin varil gerileyerek 9,02 milyon varil olduğunu açıkladı.

Ülkenin ham petrol ithalatı da söz konusu haftada, bir önceki haftaya göre günlük ortalama 636 bin varil azalarak 7,7 milyon varile düştü. Piyasa beklentisi günlük ortalama 691 bin varil yükseliş görülmesiydi.

ABD'de haftalık ham petrol stoklarının beklentilerin altında yükselmesinden sonra, küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki artış devam etti.

ABD'de Batı Teksas türü ham petrolünün varil fiyatı 39,80 dolara kadar yükselerek gün içinde yüzde 3'ün üzerinde artış kaydetmiş oldu. Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 41,33 dolara kadar yükselerek günlük kazancını yüzde 2,5'e yükseltti.

Öte yandan, güne petrol fiyatlarındaki artış paralelinde kazançla başlayan New York borsası şu sıralar yükselişini sürdürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.