"ABD'nin Suriyeli Kürtlere desteği, büyük bir stratejik hatadır"

"ABD'nin Suriyeli Kürtlere desteği, büyük bir stratejik hatadır"
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç:- "ABD'nin Suriyeli Kürtlere verdiği destek, büyük bir stratejik hatadır"- "Obama yönetimi, NATO üyesi müttefik bir Türkiye ile terörist bir organizasyon olan PYD'yi eşit bir pozisyona koyuyor"

WASHINGTON (AA) - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington Post gazetesine verdiği mülakatta, "ABD'nin Suriyeli Kürtlere destek vermesinin büyük bir stratejik hata olduğunu" ifade etti.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç, ABD'nin önemli gazetelerinden Washington Post gazetesinden Karen DeYoung'a bir mülakat vererek hem Türkiye ile ABD arasındaki ilişkileri hem de Suriye özelindeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Son günlerde gündemin ana maddelerinden biri olan ABD'nin PYD'de verdiği destekle ilgili olarak Büyükelçi Kılıç, "Bu, büyük bir stratejik hatadır, pişman olunacaktır ancak geç olacaktır" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Kılıç, "Obama yönetiminin, NATO üyesi müttefik bir Türkiye ile terörist bir organizasyon olan PYD'yi eşit bir pozisyona koyduğunu" vurguladı.

Bunun, gerek Ankara'da ve gerekse Türk kamuoyunda büyük bir hayal kırıklığına neden olduğunu ifade eden Büyükelçi Kılıç, "ABD yetkililerince yapılan açıklamalar, ABD'nin güçlü bir müttefiki olduklarını ve bölgede ne isterlerse yapabileceklerini düşünen PYD ve diğer unsurları yanlış yönlendiriyor" şeklinde konuştu.

"ABD'nin Suriye'de yeterince güçlü bir liderlik gösterip göstermeyeceği hususunda Türkiye'nin umudunun azaldığını" dile getiren Büyükelçi Kılıç, özellikle Rusya'nın havadan bombalamalarının devam ettiği bu günlerin daha hassas olduğuna dikkat çekti.

Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettiği veya Esed rejimi Suriye'de kimyasal silah kullandığı zaman ABD'nin kararlı bir şekilde cevap üretemediğine vurgu yapan Büyükelçi Kılıç, Suriye'deki durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini ifade etti.

Türkiye, PYD'nin PKK ile aynı zemine sahip terörist bir örgüt olduğunu ve ABD'nin PYD'ye destek vermesinin kabul edilebilir olmadığını dile getirirken ABD yönetiminden yapılan açıklamalarda, PYD'nin terörist bir örgüt olarak görülmediği belirtiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kilis sınır hattında konuşlu birliklerinden Fırtına obüsleriyle, Halep'e bağlı Azez ilçesindeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine gerçekleştirilen top atışları devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, son günlerdeki açıklamalarıyla PYD'ye "mevcut durumdan istifade ederek yeni yerleri ele geçirmeye çalışmaması" uyarısında bulunmuş, Türkiye'ye ise mevcut top atışlarını sonlandırma çağrısı yapmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.