Abdullah Gül, savcılığa ifade verdi

Abdullah Gül, savcılığa ifade verdi
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Refah Partisi dönemindeki kayıp trilyon davasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifade verdi.

Abdullah Gül'ün kişisel internet sitesinde ifadeyle ilgili açıklamalara yer verildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Abdullah Gül, “Olay tarihi itibariyle Refah Partisi’nin Dış İlişkiler’den sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı sıfatını taşıdığını, esasen parasal hiçbir konuda hak, yetki ve sorumluluğu bulunmadığını; bununla birlikte davada adıgeçen herkesin ifadesinin alınmış olması ve hukuka duyduğu saygı çerçevesinde ifade vermeye geldiğini” kaydetmiştir.

“Kayıp trilyon” davasına bakan Ağır Ceza Mahkemesi’nin, kendisi gibi ilgisiz bütün parti yetkilileri hakkında ve özellikle de Refah Partisi’nin bu konularla ilgili Genel Muhasibi hakkında bile beraat kararı verdiğini hatırlatan Gül, “Hukukun tüm koşullarıyla eksiksiz ve kusursuz olarak işlemesi, hiçbir konuda en küçük bir kuşkunun hiçbir taraf için kalmaması maksadıyla bizzat ifade verdiğini” belirten Gül, bu işlemin tamamlanmasından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir." 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Necmettin Erbakan'ın parti liderliği dönemindeki 'kayıp trilyon' soruşturması için dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek ifade verdiği öğrenildi. Gül, o dönem cumhurbaşkanı olduğu için ifadesi alınmamıştı.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı dönemi bittikten sonra bu konuda savcılığa ifade vereceğini belirten Abdullah Gül, görevi sona erdikten sonra avukatı vasıtasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak ifade vermesi için gün tayin edilmesini istedi.

Dün Ankara'ya giderek akşam saatlerinde başsavcıya ifade veren Gül'ün bu hareketi basına duyurulmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.