Abdullah Gül'den seçim öncesi önemli açıklamalar

Abdullah Gül'den seçim öncesi önemli açıklamalar
Abdullah Gül, aktif siyasette yer alır mısınız sorusuna, 'Benim konumumdaki bir insan doymamış bir şey içerisinde olamaz. Gerçekten bir ihtiyaç söz konusu olursa bu farklı bir şey' dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Doğrusu güçlü bir hükümetin kurulmasını çok faydalı görmüştüm. İki büyük partinin bir araya gelmesi çok önemliydi” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NTV'de konuk olduğu programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Gül’e ilk olarak Cumhurbaşkanlığından sonra geçen 1 yılı soruldu. Uzun bir siyasi hayatı olduğunu aktaran Gül, “Siyasi hayatım Meclis'e girmemle başlamaz. Hayatımın neredeyse tamamı bu işlerle geçen bir insanım. Hayatın neredeyse tamamı bu işlerle geçen bir insanın her şeyi kapattım, siyaset, dünya meseleleri ile uğraşmıyorum demesi mümkün değil. Belki aktif olarak kamuoyunun önünde olmadım ama bazen içeride bazen dışarıda, dışarıda toplantılara katıldım. İçeride de yeni ofisimizi kurmak gibi çalışmalar, misafirlerimizle devlet millet meselelerini konuşmaya devam ettik” dedi.

AK Parti'nin kuruluşundaki yenilikçi farklılıkların sorulması üzerine Gül, “O zamanın siyasi atmosferinde çok tıkanıklar olmuştu. Partimiz kapatıldıktan sonra yeni AK Parti politikalarımız da farklıydı. Neticede biz o tip bir siyaset tarzının kendimize de, partimize de, davamıza da fayda getirmediğini görüp daha geniş bir şekilde insanları kucaklamak istedik. Aynı şekilde ilkeli, karakterli insanlarla bir araya gelmek istedik. Bizim çizgimizin dışındaki prestijli, saygılı isimler de katılmıştı” şeklinde konuştu.

“GÜÇLÜ BİR HÜKÜMETİN KURULMASINI ÇOK FAYDALI GÖRMÜŞTÜM”

7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulamaması ve koalisyona ilişkin görüşleri sorulan 11. Cumhurbaşkanı Gül, “Ben güçlü bir hükümetin kurulmasını bugünkü şartlarda çok faydalı görmüştüm. Güçlü bir hükümet için güçlü iki partinin bir araya gelmesi çok önemliydi. Bakanlar eğer çok partizan olursa koalisyon hükümetleri yürümez. Riyakat sahibi insanlardan seçilseydi çok faydalı olurdu. Polemik konusu olan konular polemik olmaktan çıkardı. Güzel hizmetler yapılabilirdi. Ama neler görüşüldü, neler oldu bilmiyorum” dedi. 

TERÖRLE MÜCADELE

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Terörle mücadele eninde sonunda kazanılır ama burada dikkat edilmesi gereken bir şey: Halk. Kürt vatandaşlarımızı devlete ve millete aidiyetini zayıflatmamalıyız. Bütün vatandaşlarımızın devlete bağlılığını güçlendirmeliyiz. O zaman terörü izole ederiz” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül NTV ekranlarında yayınlanan bir programda 7 Haziran sonrasında başlayan terör olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“SADECE TÜRK AİLELERİ AĞLAMIYOR, KÜRT AİLELERİ DE AĞLIYOR”

Türkiye'de terörle ilgili hiçbir haklı gerekçe gösterilemez. Şiddetle terörün karşısında durmalı ve reddetmeliyiz. Üzülerek görüyorum. 'Az gittik dere tepe düz gittik' diye bir söz vardır. Bir de bakmışız ki 'arpa boyu yol gittik' derler. Üzüntüyle karşılıyorum. Bugün buna bir gerekçe yok. Terör örgütünün, PKK'nın, ne yaptığının farkında mı değil mi, kim tarafından kullanılıyor, bunlar sorgulanmalı. Sadece Türk aileleri ağlamıyor, Kürt aileleri de ağlıyor. Görüyorsunuz cenazelerde. Bu asla kabul edilemez. Buna herkesin taviz vermeden karşı durması gerekiyor”

“HALKI, TÜRKİYE'DE HİÇBİR ŞEKİLDE UZAKLAŞTIRMAMALIYIZ”

“Teröristin silahı ne kadar güçlü olursa olsun, Devletin silahı daha güçlü olur” diyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül “Terörle mücadele eninde sonunda kazanılır ama burada dikkat edilmesi gereken bir şey: Halk. Şunu açıklıkla söylemeliyim ki vatandaşlarımız içerisinde Kürt vatandaşlarımızı devlete ve millete aidiyetini zayıflatmamalıyız. Eğer Kürt vatandaşlarımızı rencide edecek herhangi bir şekilde aidiyetini zayıflatacak bir şey olursa esas tehlikeli orada görürüm. Bütün siyasi partilerin bölgede aktif olmasını, aktif liderler çıkarmalarını görmek isteriz. Silahlı adamla sonuna kadar mücadele edilir. Devletin bir hukuk yüzü vardır. Terörle mücadele etmek en haklı görevdir. Halkı, Türkiye'de hiçbir şekilde uzaklaştırmamalıyız. Bütün vatandaşlarımızın devlete bağlılığını güçlendirmeliyiz. O zaman terörü izole ederiz” şeklinde konuştu.

“YANIMIZDA IRAK VE SURİYE GİBİ İKİ KIRILMIŞ ÜLKE VAR”

Her gün şehitler verildiğine dikkat çeken Gül, şöyle konuştu; “Bu şaka olan bir şey değil. Buna yürek dayanmaz. Ateş düştüğü yeri yakar. Bu bölgesel bir mesele hatta uluslararası bir mesele haline geldi. Tabi ki dış politikanın neticeleri de terörün bu hale gelmesinde etkileri olabilir. Biliyoruz ki vekalet savaşları her zaman vardır. Türkiye'yi bir şekilde rahatsız etmek isteyenlerin terör örgütünü nasıl kullandıkları bilinen gerçeklerdir. Çok dikkatli olmalıyız. Yanımızda Irak ve Suriye gibi iki kırılmış ülke var. Bunun oralara yayılmasına fırsat veriliyor. Siyasi partilerin, herkesin büyük bir dayanışma içerisinde çok sağlam durmalı. Farklı düşünceleri bir kenara bırakmalıyız.” 

AKTİF SİYASETE GİRECEK Mİ?

Abdullah Gül, ''Benim bütün hayatım siyasetle geçti. Ben açıkcası siyaset tarzı olarak ihtiraslı bir siyasetçi olmadım hiç. İhtiras benim motivasyonum olmadı. Ben burada oturmuyorum ben dışlarda ve içeride fikirlerimi açıkca söylüyorum. Belki de daha açık bir şekilde fikirlerimi söyleyeceğim. Ben siyaseti bir hırs büyük bir makam mevki içerisinde yapmadım. Benim konumumdaki bir insan doymamış bir şey içerisinde olamaz. Gerçekten bir ihitiyaç söz konusu olursa bu farklı bir şey.''

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.