Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Koç Bilecik’te

Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Koç Bilecik’te
Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Koç, Bilecik Abhaz Kültür Derneği üyeleri ile bir araya geldi.Bilecik Abhaz Kültür Derneği tarafından Bilecik Küçük Sanayi Sitesi lokalinde gerçekleşt...

Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Koç, Bilecik Abhaz Kültür Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Bilecik Abhaz Kültür Derneği tarafından Bilecik Küçük Sanayi Sitesi lokalinde gerçekleştirilen panele, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Koç’un yanı sıra, Abhaz Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Atilla Sağım ve İbrahim Köksal, Bilecik Abhaz Kültür Derneği başkan Erdinç Çolak ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Gerçekleşen ziyarette dernekçiliğin önemine vurgu yapan Genel Başkan Cengiz Koç, “Bu tür sağlanan birlikteliklerle örf, adet ve geleneklerden uzaklaşmayacağız. Son yıllarda görsel ve yazılı basında bizlerden sık sık bahsedilmesi sevindirici bir olay. Bu anlamda Abhazyalıların dillerini öğrenmesi için de gerekli özveriyi göstermeleri gerekir” dedi.

Bilecik Abhaz Kültür Derneği başkan Erdinç Çolak ise, Bilecik il genelinde sayılarının oldukça çok olduğu dikkat çekti. Çolak, “Bu tür faaliyetler için özellikle gençlere büyük sorumluluklar düşüyor. Bu birlik ve beraberliğimizde bizleri yalnız bırakmayan Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bilecik’teki dernek üyeleri olarak ileri ki günlerde Kafkaslara bir gezi düzenlemeyi de planlıyoruz. Bu tür faaliyetler ile daha çok birlikte olmaya ve kaynaşmaya çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.