Abluka Altındaki Tallef Ramazana Yokluk İçinde Giriyor

Abluka Altındaki Tallef Ramazana Yokluk İçinde Giriyor
Rejimin 5 yıldan uzun süredir kuşatma altında tuttuğu Hama'nın güneyindeki Tallef'de sokaklar ramazan öncesi sessiz- Bakkal Ebu Hassun:- "Ramazanda normalde piyasa canlanır ancak bu abluka koşullarında ramazana hazırlık yapmak imkansız gözüküyor"

HAMA (AA) - HALİT SÜLEYMAN / MOHAMMED KARABAGAK - Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçisi terör gruplarının kuşatması altındaki Hama'nın Tallef beldesinde halk, ramazan ayına imkansızlıklar içinde giriyor.

Hama'nın güneyindeki Tallef bölgesinde yaşayan halk, 6'ncı yılına giren abluka altında her geçen gün daha da kötü şartlarla mücadele ediyor.

Humus ile Hama illeri arasında yer alan, yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı Tallef'in nüfusunun çoğu Türkmenlerden oluşuyor.

Ramazan öncesi hareketliliğin, dükkanlara ve açık olan az sayıda sebze meyve tezgahına yansımadığı beldenin sakinleri, AA muhabirine ramazan ayıyla ilgili duygularını anlattı.

Tallef'te marketi bulunan Ebu Maher, Beşşar Esed rejimi tarafından abluka altına alınan beldede sivillerin gelir kaynağı olmadığını, sebze ve meyve fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi.

Gazi Oğlan Ebu Cuma da ramazan için hazırlık yapma imkanı bulunmadığını dile getirdi. Ebu Cuma, "Yiyeceklerin fiyatları aşırı yüksek ve benim bunu karşılayacak gelirim yok, bu nedenle alışveriş yapmam mümkün değil." dedi.

Bakkal Ahmet Ebu Hassun, ramazan ayının normalde bereketli ve hareketli geçtiğini, arz talep oranını yüksek olduğunu ifade etti.

Alım gücünün çok düşük olduğunu vurgulayan Ebu Hassun, "Ramazanda normalde piyasa canlanır ancak bu abluka koşullarında ramazana hazırlık yapmak imkansız gözüküyor. Bir kilo hurmanın fiyatı bin 500 Suriye lirası (9,3 Türk lirası) civarında, bu da bu alım gücü için uçuk bir rakamdır." şeklinde konuştu.

Başka bir Tallef sakini Ahmet El Hüseyin de ramazan için ancak ellerindeki imkanlar nispetinde hazırlık yapabildiklerini vurguladı.

Hüseyin "Ablukadan ötürü malzemeler çok kısıtlı. Çalışmalarda devamlılık olmadığı için gelir çok düşük oluyor, bu nedenle alışveriş yapamıyoruz. Halk cidden zor durumda, gelirler sıfıra düştü." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.