"AB'nin vizeyi kaldırması piyasayı canlandıracak, yatırımlar artacak"

"AB'nin vizeyi kaldırması piyasayı canlandıracak, yatırımlar artacak"
TESK Genel Başkanı Palandöken:- "AB'nin vizeyi kaldırıyor olması piyasaya pozitif enerji verecek"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Avrupa Birliğinin (AB) Türk vatandaşları için vizeyi kaldıracak olmasının piyasaya pozitif enerji vereceğini belirterek, "Piyasa canlanacak, yatırımlar artacak." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, AB Komisyonu'nun, Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamında yol haritasının uygulanmasına ilişkin açıkladığı raporu değerlendirdi.

Raporu "olumlu" diye nitelendiren Palandöken, uzun zamandır verilen çabaların olumlu sonucunun alınmasına az kaldığına dikkati çekti. Palandöken, şunları kaydetti:

"AB'nin vizeyi kaldırıyor olması piyasaya pozitif enerji verecek, piyasa canlanacak, yatırımlar artacak. Esnaf ve sanatkar artık ürettiği ürünler için Avrupa piyasasında rahatça pazar bulabilecektir. Tek taraflı yaşanan vize kısıtlaması zaten haksız rekabet yaratıyordu, kalkacak olması sevindiricidir. Ülkemizin üretimi ve ihracatı artacak, döviz rezervlerimiz yükselecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.