Acemi Erler Yemin Etti

Acemi Erler Yemin Etti
Antalya, Burdur ve Isparta'da tören düzenlendi

ANTALYA (AA) - Antalya, Burdur ve Isparta'da acemi erler törenle yemin etti.

Antalya 3. Piyade Eğitim Tugayı'nda acemi eğitimlerini tamamlayan kısa dönem askerler için yemin töreni düzenlendi. Topçular General Niyazi Çelik Kışlası'ndaki törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 367'nci kısa dönem erler yemin etti. Eğitimlerde başarı gösteren piyade erlere plaket verildi.

3. Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, törende yaptığı konuşmada, piyade erlerin milletine sadakatle hizmet, emirlere ve amirlere itaat edeceğini, ulusun güvenine layık olacağını ve Atatürkçü düşünce sistemine bağlı kalacağını söyledi.

Yemin beyanının teminatının şeref ve namus olduğunu ifade eden Savran, şunları kaydetti:

"Şeref ve namus Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsaldır. Vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri, gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden, mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından, sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve bağrından çıktığı Türk milletinin kendisine olan güveninden, sevgisinden almaktadır."

Törenin sonunda 308 asker, bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Daha sonra aileler, çocuklarıyla bir araya gelerek özlem giderdi. Asker aileleri kavuşma sırasında sevinç gözyaşı döktü.

- Isparta

Isparta'da ise Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 6 bin asker için yemin töreni düzenlendi.

Komutanlıktaki törene, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan ile askerlerin aileleri katıldı.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu törende eğitimlerini tamamlayan askerler, silah ve Türk bayrağı üzerine el basarak yemin etti.

Vali Günaydın ve Albay Arıkan, daha önce Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında vatani görevini tamamlayan, halen aynı yerde çocukları veya torunları askerlik yapan kişilere teşekkür belgesi ve hediye verdi.

Albay Arıkan, törende yaptığı konuşmada bugün askerlerin vatan ve namus için canlarını feda edeceğine, ailelerinin önünde yemin ettiğini söyledi. Ant içmenin Türk ordusunun en önemli geleneklerinden olduğunu dile getiren Arıkan, "Bu yemin devletin bölünmez bütünlüğüne uzanan bütün kolların kesileceğinin, kem bakan gözlerinin oyulacağının ifadesidir. Bu yemin, bu milletin, bu bayrağın ve bu toprağın sonsuza kadar yaşayacağının ifadesidir." dedi.

Yemin eden askerlerin geçişiyle sona eren törenin ardından aileler, çocuklarıyla hasret giderdi.

- Burdur

Burdur Binbaşı Maruf Kışlası 58. Piyade Eğitim Alayı ve Tırtıllı Sürücü Eğitim Alayı'nda eğitim gören acemi askerler için yemin töreni düzenlendi .

Birlik sancağının yerini almasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende 1997/2 Tertip 1. Kademe ve 367. Dönem 1. Kademe 3 bin 100 acemi er yemin etti.

Piyade er Osman Saraç ve ulaştırma er Furkan Cengiz'in yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam eden törende kışlaya ilk katılan tank er Ahmet Polat, piyade er Mustafa Emin Demirbacak ve piyade er Muammer Tombul'a, Burdur Valisi Şerif Yılmaz tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Garnizon Komutanı Tank Albay Cem Tuce, törende yaptığı konuşmada, asker yakınlarının unutulmayacak bir törene şahitlik ettiklerini söyledi.

Bu yeminle askerlerin, milletine sadakatle hizmet, emirlere ve amirlerine mutlak itaat edeceğinin beyanını verdiğini anlatan Tuce, "Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava, su ve toprak kadar kutsaldır ve elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum." diye konuştu.

Törende askerler tarafından piyade ve zırhlı birlikler marşları okundu, tören geçişi gerçekleştirildi.

Tören sonunda askerler aileleriyle buluşarak hasret giderdi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.