Acıbadem'deki Türk Telekom Binasını İşgal Girişimi Davası

Acıbadem'deki Türk Telekom Binasını İşgal Girişimi Davası
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Acıbadem'deki Türk Telekom binası işgal edilmeye çalışılırken çıkan olaylarda, Acıbadem Muhtarı Mete Sertbaş dahil 6 kişinin şehit edilmesine ilişkin 41 sanığın yargılanmasına devam ediliyor

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Acıbadem'deki Türk Telekom binası işgal edilmeye çalışılırken çıkan olaylarda, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş dahil 6 kişinin şehit edilmesine ilişkin 41 tutuklu askerin yargılandığı davada sanıkların savunmaları alınıyor.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan ikinci duruşmaya, tutuklu sanıklar teğmen Şerif Özbay, astsubay Serkan Aplak, uzman çavuşlar Ali Karahan, Bayram Aydın, Özgür Kaya, Hasan Övez ve Yasin Kayhan ile 34 er ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, aralarında sanık teğmen Şerif Özbay'ın da bulunduğu 4 tutuklu sanığın, savunma yapan tutuklu askerleri etkilememeleri için, geçici süreyle duruşma salonundan çıkarılmasına karar verdi.

Sanıkların salon dışına çıkarılmasının ardından savunma yapan tutuklu sanık er Fatih Kılıç, darbe girişiminden önce komutanları Şerif Özbay'ın kendilerine Sultanbeyli, Gülsuyu civarında terör saldırısı gerçekleşeceğini söylediğini belirtti.

Kılıç, perdeye yansıtılan güvenlik kamera görüntülerinden darbe girişimi esnasında halka ateş açan ve kolluk kuvvetlerince etkisiz hale getirilen darbeci yüzbaşı Mehmet Karabekir'in hangi bölgelerde silahını kullandığını tespit etti.

Duruşma, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

- Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde, Cumhuriyet savcıları Hikmet Pak ve Bülent Başar tarafından hazırlanan 319 sayfalık iddianamede, 7'si rütbeli 34'ü er olmak üzere tutuklu 41 şüpheli yer alıyor.

Teğmen Şerif Özbay, astsubay Serkan Aplak, uzman çavuşlar Ali Karahan, Bayram Aydın, Özgür Kaya, Hasan Övez ve Yasin Kayhan ile 34 sanık erin, ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen iddianamede, ''bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak için kasten öldürme'' suçundan, çıkan olaylarda hayatını kaybeden 6 kişi için altışar kez olmak üzere toplam dokuzar kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, yine tüm sanıkların, çıkan olaylarda yaralananlar için 23 kez ''bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak için kasten öldürmeye teşebbüs'' ile ''kamu malına zarar verme'', ''mala zarar verme'', ''kamu kurumları arasındaki haberleşmeyi hukuka aykırı olarak engellemeye teşebbüs'', ''kişiyi cebir, tehdit kullanarak, silahla, birden fazla kişi ile birlikte, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle zincirleme olarak özgürlüğünden yoksun kılmak'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından 331 yıldan 559'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.