Adalet Bakanı Bozdağ: (1)

Adalet Bakanı Bozdağ: (1)
"Bugün Türkiye'de büyük bir gazetenin, kendine çok büyük diyen bir gazetenin manşetinde diyor ki, 'IŞİD firarı'. Manşete çekiyor, '5 tane mahkum firar etti' diyor altında. Arkasından bir haber oluşturuyor. Nedir olayın aslı IŞİD firarı dediğinizde siz ne

İSTANBUL (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bugün Türkiye'de büyük bir gazetenin, "kendisine çok büyük diyen" bir gazetenin "IŞİD firarı" manşetini attığını belirterek, "Nedir olayın aslı IŞİD firarı dediğinizde siz ne anlarsınız IŞİD'in teröristleri, DAEŞ'in teröristleri cezaeevinden kaçmış anlarsınız ama haberin içerisine girdiğinizde içinde başka bilgiler veriyor. Bu haber, çok açık net bir biçimde söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin DAEŞ terör örgütüne yardım ettiği algısını oluşturmak isteyenlerin değirmenine su çekmek maksadıyla algı operasyonlu bir haberdir, çarpıtma bir haberdir ve algı operasyonu yapıyor." dedi.

Bozdağ, ceza ve infaz kurumlarında yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında hükümlü ve tutuklular tarafından iş yurtlarında hazırlanan ürünlerin tanıtımı ve satışının yapılması amacıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen "İstanbul 5. Ürün ve El Sanatları Fuarı"nın açılışında, bugün bir gazetenin manşetinde yer alan habere değindi.

Gazetenin manşetinde ve içeriğindeki bilgilerin farklı olduğunu belirten Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye'de büyük bir gazetenin, kendine çok büyük diyen bir gazetenin manşetinde diyor ki, 'IŞİD firarı'. Manşete çekiyor, '5 tane mahkum firar etti' diyor altında. Arkasından bir haber oluşturuyor. Nedir olayın aslı, IŞİD firarı dediğinizde siz ne anlarsınız, IŞİD'in teröristleri, DAEŞ'in teröristleri, cezaevinden kaçmış anlarsınız, herkes öyle ama haberin içerisine girdiğinizde, içinde başka bilgiler veriyor. Bu haber, çok açık, net bir biçimde söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin DAEŞ terör örgütüne yardım ettiği algısını oluşturmak isteyenlerin değirmenine su çekmek maksadıyla algı operasyonlu bir haberdir, çarpıtma bir haberdir ve algı operasyonu yapıyor. Manşete onu çekiyorsunuz, altından başka şeyler koyuyorsunuz. Bu gazetecilik meslek ilkeleriyle, etik ilkeleriyle uyuşmaz, düpedüz ahlaksızlık, ahlaksızlığın manşeti mi olur? Ama maalesef bakıyorsunuz veriyor."

- "5 kişi dedin, 5 kişi yok kaçan"

Bozdağ, olayı değerlendirmek istediğini ifade ederek, "5 kişi DAEŞ'li firar etti, manşet onu gösteriyor. 5 kişi dedikleri kişiler yargılanmışlar, ceza almışlar ve cezaları kesinleşmiş. Açık cezaevine çıkma hakkı elde etmişler çıkmışlar ve bunlar yargılanırken, DAEŞ terör örgütü üyesi oldukları iddialarından beraat etmişler. Mahkeme diyor ki bunlar 'DAEŞ terör örgütü değil', bunlarla ilgili beraat kararı veriyor. Silah taşıma, bulundurma vesaire, silahla ilgili bir konudan bunlar hakkında mahkumiyet kararı veriyor. Mahkumiyetleri DAEŞ terör örgütünden değil, bunu içeride veriyorlar, arka sayfada küçük, küçük orada veriyorlar. Manşette bunu vermiyorlar. 5 kişi dedin, 5 kişi yok kaçan." diye konuştu.

Haberde ayrıca istihbaratın bunu haber verdiğine dair bilgiler de yer aldığını dile getiren Bozdağ, "Doğru, istihbarat ayın 3'ünde haber verdi böyle kaçış var, olay var diye anında müdahale edilmiş, aynı gün haber veriliyor, aynı gün üzerine gidiliyor, aynı gün bunlar kapalı cezaevine alınmak üzere oraya gerekli görevliler gidiyor" dedi.

Söz konusu yerin açık cezaevi olduğunu aktaran Bozdağ, "Oradan ayrılma bizim literatürümüzde firar sayılmaz, çünkü dış güvenliği yoktur, tel örgüler falan yoktur, kaçışı engelleyen hiçbir şey yoktur. Cezası bitmek üzere olan kişiler genelde oraya çıkarılıyor ve topluma kazandırmak, rehabilitasyon sağlamak maksadıyla orada bulunuyorlar ve oradan sonra da topluma karışıyorlar. Belirli aralıklarla ailelerine gitme imkanları var, izne gitme imkanları var. Neden bunu sağlıyoruz çünkü bu yönle bunların topluma kazandırılmasının faydalı olacağını değerlendiriyoruz ve bunun faydalarını da biz gördük, bundan sonra da göreceğiz. Kaçmaları halinde kendi aleyhlerine olacak cezalar, yaptırımlar onları bundan engelliyor ama toplumun içine karışması konusunda da onlara büyük katkılar sağlıyor ama maalesef gazete sadece Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, DAEŞ terör örgütüne yardım ettiğine ilişkin kara propagandaların, kirli anlayışların bazı yerlerde doğruymuş gibi kabul görmesi için uğraş verenlerin değirmenine su taşımaktadır."

Bozdağ, Türkiye'nin, DAEŞ'i, terör örgütü olarak ilan eden ülkelerin başında, hem de en evvel ilan eden ülkelerin başında geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"DAEŞ terör örgütüyle en etkin, en kararlı mücadeleyi yapan ülke yine Türkiye Cumhuriyeti'dir. Yani düşünebiliyor musunuz bunların mantığına göre, Ankara'da canlı bomba gelecek patlatacak, benim vatandaşlarım hayatını kaybedecek, şehit olacak, yaralanacak, bunun arkasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacak. Böylesi bir saçmalık, böylesi bir akılsızlık, akıl tutulması olabilir mi? Türkiye'nin dört bir yanında DAEŞ terör örgütü canlı bombalarıyla, başka tür teröristleriyle eylemler yapacak, onun arkasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacak. Her gün Kilis'e DAEŞ terör örgütü bomba atacak, onun arkasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacak. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Biraz akıl, biraz iz'an, biraz basiret."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.