Adalet Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bozdağ:
"Arabuluculukta kapsam genişliyor. İş uyuşmazlıklarında arabuluculuk zorunlu olacak" -"Alevilerle ilgili çalışma yürüyor. Mart ayında gündeme gelir" -"Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarıyla ilgili iki ayrı komisyon çalışıyor"-"(Darbe hukukunun temizlenmesi

TBMM (AA) - MELDA ÇETİNER - Adalet Bakanlığı; aralarında icra ve iflas, arabuluculuk, darbe mevzuatı, siyasi partiler ve seçim yasaları da dahil olmak üzere çok sayıda düzenleme üzerinde çalışıyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, çok sayıda yasada değişiklik ve yenileme çalışmasını sürdürdüklerini, bunların zaman içinde Meclis gündemine getireceklerini söyledi.

İcra ve İflas Yasası'nı yeni baştan yazıldığını kaydeden Bozdağ, kurulan komisyonun önemli bir çalışma yürüttüğünü dile getirdi. Çalışmalar belli bir noktaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Bozdağ, farklı ve ilginç düzenlemelerin olacağını vurguladı.

Bilirkişilik düzenlemesinin Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığına işaret eden Bozdağ, bu düzenlemenin, konuyla ilgili ilk yasa olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Üzerlerinde çalıştıkları bir başka düzenlemenin de Türk hukuk sisteminde bulunan Arabuluculuk olduğunu anlatan Bozdağ, arabuluculukta kapsamı genişleteceklerini, iş uyuşmazlıklarında arabuluculuğun zorunlu hale getirileceğini, daha sonra mahkemelere gidileceğini söyledi. Bozdağ,"Şu anda iş uyuşmazlıklarında arabuluculuğa giden dosyaların neredeyse yüzde 90'ı çözülüyor. Çok büyük bir başarı oranı var" dedi.

Alevilerle ilgili çalışmanın devam ettiğini belirten Bozdağ, ne zaman gündeme geleceği sorusuna, "Büyük ihtimalle, Mart ayında gündeme gelir. Sona yaklaştık" karşılığını verdi.

Siyasi Partiler ve Seçim kanunları üzerinde çalışmanın da devam ettiğini kaydeden Bozdağ, iki ayrı komisyonunun düzenlemeler üzerinde durduğunu söyledi.

Daha önceki dönemde Başbakanlıkta başlayan ve darbe hukukunun temizlenmesini içeren çalışmanın sürdüğünü anlatan Bozdağ, "Biz bir sürü ayıklama yaptık zaten. Sadece yasa değil, kanun hükmünde kararnameler, yönetmelik ve yönergeler var. Onların bir bölümünü temizledik. Kalanıyla ilgili de çalışıyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.