Adalet Bakanı Bozdağ Aa Editör Masası'na Konuk Oldu

Adalet Bakanı Bozdağ Aa Editör Masası'na Konuk Oldu
Adalet Bakanı Bozdağ, "Artık Fetullah Gülen, ABD için de başka bir ülke için de kullanışlı bir maşa olma vasfını yitirmiştir." dedi

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

7 Ağustos ve 15 Temmuz'un, Türkiye'de darbe yapılamayacağının herkese ispatı olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"7 Ağustos, 15 Temmuz'un mesajı nedir derseniz, bundan böyle darbelerin Türkiye'de yapılamayacağının, yapmak isteyenler olursa milletin buna asla izin vermeyeceğinin dosta ve düşmana ilanıdır. 'Ben istiklalimi de istikbalimi de tayin ederim' diyor millet. Dışarıdaki güçlerin talimatıyla hareket eden maşalar ya da içimizdeki hainler asla Türkiye'de kader tayini yapamazlar, gelecek tayini yapamazlar."

-"Gülen kullanışlı maşa olma vasfını yitirdi"


Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in maşa vasfını yitirdiğini vurgulayarak, "Artık Fetullah Gülen, ABD için de başka bir ülke için de kullanışlı bir maşa olma vasfını yitirmiştir." dedi

-"ABD Gülen'in iadesi konusunda görüşüyor"


Gülen'in iadesi konusunun ABD makamlarınca görüşüldüğünü hatırlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"ABD yetkililerinin bugüne kadar yaptığı açıklamalarına baktığımızda şu mesaj çıkıyor, Fetullah Gülen'in iadesi konusunu tartıştıkları, görüştükleri, bu konudaki talepleri önemsedikleri çıkıyor. Zira bugüne kadar bir iade talebi hakkında ABD makamları bu kadar bir değerlendirme şimdiye kadar yapmadılar. Biz bunu olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz."

-"ABD'nin Gülen teröristini Türkiye'ye iade edeceğine inanıyorum"


ABD'nin, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesini dikkatle gözden geçireceğine inandığını belirten Bozdağ, "İki ülke halkı arasında olumsuzluğa yol açan, halkları olumsuz etkileyen bu tutumu ABD'nin bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğine inanıyorum. ABD yetkililerinin de ben gözden geçireceğine inandığımı ifade etmek isterim çünkü ABD büyük bir devlettir. Sonunda bu büyük devlet, o büyüklüğünün gereğini yapacaktır. Bu Fetullah Gülen teröristini Türkiye'ye iade edeceğine inanıyorum." dedi.

-"İstihbarat okulları zinciri artık faş olmuştur"


Darbe girişiminin ardından FETÖ yapılanmasının deşifre olduğuna işaret eden Bozdağ, "İstihbarat okulları zinciri artık faş olmuştur. Türkiye'de artık bu iş bitmiştir, başka ülkelerde de bitmiştir. Onun için buna yatırım yapmak, akıllı bir ülkenin yapacağı bir iş kesinlikle değildir." diye konuştu.

-"Ne biliyorsanız onları doğruca anlatın"


FETÖ ile ilişkisi olanlara "bildiklerini anlatmaları" çağrısında bulunan Bozdağ, "Buradan, terör örgütüyle bugüne kadar irtibatlı olan, örgütün içinde olan, şu anda bu darbe teşebbüsü nedeniyle gözaltında, tutuklu olan veya kaçan herkese söylüyorum, ülkelerini, milletini, Allah'ını, kitabını seviyorlarsa, ne biliyorlarsa onları doğruca anlatmalıdır." dedi.

-"Takiye yapan bir anlayıştan söz ediyoruz"


FETÖ yapılanmasında takiyenin büyük önem taşıdığını hatırlatan Bozrağ, "Yani itikad gibi bir noktaya gelmiş. Gizle, gizle, gizle; gizlen gizlen gizlen. Bu çok önemli. Annesine, babasına, eşine, kardeşine karşı dahi kendini gizleyen tedbir, takiye yapan bir anlayıştan söz ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

-"Meşru bir yapı niye kendi mensuplarına kod adı verir?"


FETÖ mensuplarının "kod ad" taşıdığını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bir yere gidiyorsunuz, orada şeffaflık varsa orada her şey iyi demektir. Ama siz gittiniz bir yere, sana hemen bir kod adı veriyor. Eğer bir yerde insanlara kod adı veriliyorsa hiç tereddütsüz orası gayri meşru, gayri hukuku, gayri dini bir yerdir. Onu görmemiz lazım. Meşru, suç örgütü olmayan bir yapı niye kendi mensuplarına kod adı verir?"

-"Altın nesil' dediler bir neslin altını oydular"


Örgütün yıllarca "altın nesil" yaratma çalışmalarına değinen Bozdağ, "Altın nesil' dediler, bir neslin altını oydular. Az kalsın devletimizin de altını oyacaklardı." dedi.

-"İşkence iddiaları subjektif"


Darbecilere gözaltında işkence yapıldığı iddialarının iftiralara dayalı olduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Uluslararası kuruluşların işkence yapıldığı iddiaları, subjektif iddialar. Özellikle paralel yapının Avrupa ve Amerika'da lobi gücü çok yüksek. Sadece bunlar değil, Türkiye'nin aleyhine diğer terör örgütleri de çok ciddi lobiler yapıyorlar ve uluslararası örgütler, Türkiye ile görüşmeden, Türkiye'den herhangi bir bilgi, belge edinmeden, kendilerine gelen iddiaların, iftiraların gerçek olup olmadığına dair Türk makamlarına soru sormadan, cevap almadan rapor yayınlıyorlar."

-"Türkiye işkenceye sıfır tolerans uygulayan bir ülke"


Türkiye'nin işkenceye karşı yaklaşımının açık olduğuna dikkati çeken Bozdağ, "Burada gözaltına alınmadan önceki çatışma sırasında meydana gelmiş eserleri, 'gözaltından sonraki işkencenin emaresi olarak' göstermek çok büyük bir çarpıtmadır. Dosyalar açıktır. Türkiye işkenceye karşı sıfır tolerans uygulayan bir ülkedir." diye konuştu.

-"İşkence konusunu askıya almadık"


Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 15. maddesini askıya aldığını hatırlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşkence konusunu askıya almadık, ikincisi işkenceye zaman aşımını ortadan kaldırdık, sıfır toleransı biz hayata geçirdik. Bu konudaki haberler, yorumlar, Türkiye'nin haklı mücadelesini, haklı pozisyonunu gölgelemek için bu FETÖ örgütünün mensupları tarafından bilinçli şekilde, dışarıda yaptırılan, yapılan haberler, yorumlardır. Bir kısmının da parayla yaptırıldığını buradan ifade etmek isterim."

-"Sarıkaya hakkında soruşturma başlatıldı"


Bozdağ, FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tanık olarak ifade veren Ankara Batı Adliyesi savcısı Ferhat Sarıkaya'nın durumuna ilişkin soru üzerine, "Ferhat Sarıkaya ile ilgili HSYK soruşturma başlattı. Kurul müfettişi eliyle Sarıkaya'nın durumu inceleniyor." diye konuştu.

-"Adil Öksüz'ü bütün Türkiye arıyor"


Darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen, FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ü arama çalışmalarının sürdüğünü bildiren Bozdağ, şunları kaydetti:

"Adil Öksüz'ü bütün Türkiye arıyor, inşallah kısa sürede güvenlik güçlerimiz onu bulunduğu yerde yakalar ve adalete teslim eder. Adil Öksüz ile ilgili adli süreçte görev yapanlarla alakalı HSYK bir müfettiş eliyle soruşturma başlattı. O devam ediyor, onun sonucuna göre bir karar verilecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.