Adalet Bakanı Bozdağ, İzmir'de

Adalet Bakanı Bozdağ, İzmir'de
Bozdağ, İzmir Adliyesi ve Foça Açık Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret etti

İZMİR (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir Adliyesi ve Foça Açık Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret etti.

Çeşme ilçesinde düzenlenen "Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının Meslek Öncesi ve Meslek İçi Eğitim Çalıştayı"na katılmak üzere İzmir'e gelen Bozdağ, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'yu makamında ziyaret ederek başsavcılığın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra adliye binasındaki Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Mağazası'nı gezen Bakan Bozdağ, mahkumlar tarafından imal edilen ürünleri inceledi.

Başsavcı Doğru, mahkumların yaptığı İzmir Saat Kulesi maketini Bakan Bozdağ'a hediye etti.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve bazı yetkililerin eşlik ettiği Bozdağ, daha sonra Foça Açık Ceza İnfaz Kurumuna geçti.

Cezaevi bünyesindeki tavuk üretim tesisi, süt üretim merkezi ve mandıra ile mobilya bölümünündeki çalışmaları inceleyerek hükümlülerle sohbet eden Bozdağ, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan 259 iş yurdunda, 40 bin 250 kişinin çalıştığını, iş yurtlarına bağlı 47 satış mağazası olduğunu belirtti.

Bozdağ, iş yurtlarıyla hükümlülerin kendilerini geliştirme imkanı bulduğunu, bazılarının da meslek ve sanat sahibi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Cezaevindeki tüm tutuklu ve hükümlüler, ailelerinin devletimize emanetidir. Tutuklu ve hükümlülerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Onları topluma kazandırmak, cezaevinden çıktıktan sonra hayatta başarılı olmalarını sağlamak için iş yurtları örneğindeki gibi çalışmalar yürütüyoruz. Foça, bu konuda başarılı örnektir."

Çoğunluğun, iş yurtlarında üretilenlerinlerden ve kalitesinden haberdar olmadığını ifade eden Bozdağ, "Buralarda üretilenlerin kalitesi, standartların üzerinde. İş yurtlarının ürettiği ürünlerin kalitesinin, özel sektörde üretilenlerden iyi olduğuna inanıyorum. Zaman zaman buradan üretilen ürünleri alıyorum. Bu ürünler katkısız, hilesiz, doğal ve organik" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.