Adalet Bakanı Bozdağ: 'Terör Örgütlerine Sadakati Olanlar Devlette İstihdam Edilmeyecek'

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Terör Örgütlerine Sadakati Olanlar Devlette İstihdam Edilmeyecek'
Adalet Bakanı Bozdağ, "Devlete değil, terör örgütlerine sadakati olanlar devlet hizmetinde asla istihdam edilmeyecek. Bu ülkeye ve bu millete ihanet edenler endişe etsin." dedi.

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen, cezaevindeki hükümlü ve tutukluların ürettiği ürünlerin sergilendiği "Ankara 13. İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, cezaevlerinden çıkanlara iş verilmesi çağrısında bulundu.

Herkesin yeniden bir fırsata ihtiyacı olduğunun altını çizen Bozdağ, pişman olmuş, cezası infaz edilmişlere yeni kapıların açılmasını istedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin, demokrasiye sahip çıkılmasıyla başarısız olduğunu ifade eden Bozdağ, "15 Temmuz çabuk unutuldu, geçen süreye baktığınızda bu kadar kısa zamanda unutulması, unutturulması milletimiz ve devletimizin hayrına değildir. 15 Temmuz 2016'yı asla unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Çünkü Türkiye, 15 Temmuz 2016'da bölünmekten, rejim değişikliğinden kurtuldu o gece." dedi.

-"Adalet doğru biçimde tecelli edecek" -
Devlete değil, terör örgütlerine sadakati olanların devlet hizmetinde asla istihdam edilmeyeceğinin altını çizen Bozdağ, "Bu ülkeye ve bu millete ihanet edenler endişe etsin. Hak yerini eninde sonunda bulacak, adalet doğru biçimde tecelli edecek, haklıyla haksız adaletin terazisinde tartılarak en doğru şekilde birbirinden ayrılacaktır. Teröre bulaşmamış, terör örgütlerine destek vermemiş, darbeye karışmamış olan insanlarımızın herhangi bir tereddüt veya endişeye düşmelerine mahal yoktur." dedi.

Adli süreçlerin ve diğer süreçlerin hukuk içinde, hukukun gerektiği şekilde işletildiğini bildiren Bozdağ, adaletin gerektirdiklerinin yapıldığına değindi.

Adalet dışına çıkılması, husumet güdülmesinin asla söz konusu olmadığını ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

"Türkiye'de darbe teşebbüslerinin bundan sonra da tekrar etmemesi için kamudaki ayıklama, bazı devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması, Ankara dışına bazı yapıların nakledilmesi ve benzeri pek çok tedbir alındı bundan sonra da gerekli tedbirler ihtiyaç duyulduğunda kararlı şekilde alınmaya devam edecektir. O nedenle bundan sonraki süreçte Türkiye'de yeni bir darbe teşebbüsünün olmasına sadece milletimizin karşı duruşu değil, devleti yöneten hükümetimizin alacağı, aldığı tedbirler de en önemli engel olacaktır. Engel olmuştur da, bundan sonra da olmaya devam edecektir."

-"Kara propaganda" -
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da yaşadığı bozgunun yarattığı şoku, endişeyi ve paniği atlattıktan sonra yeniden kara propagandaya başladığını ifade eden Bozdağ, çeşitli darbe teşebbüsü söylentilerini yaymaya başladıklarını kaydetti.

FETÖ'ye inanan ama ihanetin içerisinde olmayan samimi vatandaşlara seslenen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Fetullah Gülen yalancıların, müfterilerin şahıdır ve onunla beraber hareket edip milletimizi aldatanlar da hakeza öyle. '17 Aralık'ta bu iş bitiyor, bu hükümet gidiyor' dediler ve hukuk darbesi yaptılar, hükümet gitti mi? Biz buradayız. '25 Aralık'ta gittiler siz hiç merak etmeyin.' dediler, gitti mi, yok. '19 Ocak'ta gidecekler', gitti mi, 'Ocak'ın sonunu göremeyecekler', gördüler mi, gördüler. '30 Mart mahalli idareler seçiminde gidecekler' gitti mi, yüzde 45,5'la bu millet bize sahip çıktı. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday getirdiler, ne oldu yüzde 52 ile millet bunlara bir Osmanlı tokadı vurdu. Gitti mi, yok. Yok etmek istediklerini millet, bir makam daha yukarı çıkardı, milletine ve devletine, şerefli ve onurlu bir baş yaptı, Cumhurbaşkanı yaptı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.