Adalet Bakanı Bozdağ'dan flaş açıklama

Adalet Bakanı Bozdağ'dan flaş açıklama
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay'da 8, Danıştay'da 2 yeni daire kurulmasına ilişkin teklifin TBMM Başkanlığı'na sunulacağını belirterek, düzenleme çerçevesinde Yargıtay'a 128, Danıştay'a 39 yeni üye seçileceğini bildirdi

Bozdağ, gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Yargıtay ve Danıştay'ın yapısına ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, Yargıtay'daki iş yükünün doğurduğu zaruret, vatandaşın davasının neticesini vaktinde görme ihtiyacı, adil yargılanmanın zamanında neticelenmesi bakımından Yargıtay'da daire ve âza sayısını artıran bir adım atacaklarını bildirdi.

Bozdağ, "Yargıtay'da 8 yeni daire kuracak bir teklifi arkadaşlarımız bugün TBMM Başkanlığı'na sunacak. Yeni üye seçimi demektir bu. Aynı şekilde Danıştay'da da 1 dava dairesi, 1 idari daire olmak üzere 2 daire kurulacak. Orada da bunlara yeni üye kadroları ihdas edilecek. Bu düzenleme çerçevesinde Yargıtay'a 128 âza, Danıştay'a da 39 yeni âza seçilmesi öngörülmektedir" diye konuştu.

HAKİM VE SAVCI ALIMI

Bir diğer sual üzerine şahıs başına düşen yargıç savcı oranı bakımından Türkiye'nin Avrupa'nın gerisinde olduğunu belirten Bozdağ, "Bu yıl 3 bin 500 civarında yargıç ve savcı alacağız. Önümüzdeki sene da gene aynı şekilde yüksek sayıda, 5 bin civarında yargıç ve savcı alımını planladık" diye konuştu.

Bozdağ, kaynak konusunda da farklılaşmaya gidildiğini, avukatların yargıç ve savcı olabilmesi için aranan 5 yıllık fiili avukatlık yapma şartını 2 seneye indireceklerini bildirdi.

Kaynak:Haberturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.