Adalet Bakanı Bozdağ'dan Teröre Tepki

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Teröre Tepki
Bozdağ:-"Biz Türkiye olarak terörün gerekçesi, hedefleri ne olursa olsun, terör olması ve insanlık suçu olması nedeniyle buna karşı çıkıyoruz. Çünkü terör örgütleri, teröristler ve bunların saldırıları tamamen insanlığı yok etmeye dönüktür. Onun için de u

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Londra'daki terör saldırısına tepki göstererek, terörle mücadelede uluslararası mücadelenin önemine dikkati çekti.

Bozdağ, Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde esnaf ziyareti sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, Londra'daki terör saldırısını lanetlediğini, hayatını kaybedenlerden dolayı İngiltere halkına ve İngiltere'ye taziyelerini ilettiğini belirtti.

Bu saldırının, terörün uluslararası mücadeleyi gerektirdiğini bir kez daha ortaya koyduğuna vurgu yapan Bozdağ, "Biz Türkiye olarak terörün gerekçesi, hedefleri ne olursa olsun, terör olması ve insanlık suçu olması nedeniyle buna karşı çıkıyoruz. Çünkü terör örgütleri, teröristler ve bunların saldırıları tamamen insanlığı yok etmeye dönüktür. Onun için de uluslararası güçlerin, devletlerin hep birlikte teröre karşı ciddi ve samimi bir dayanışma ve işbirliği içinde olması şarttır." diye konuştu.

Türkiye'nin, terörle uzun zamandır mücadele ettiğini, bu konuda netice alma, başarı elde etme adına uluslararası dayanışma ve işbirliğinin şart olduğunu her platformda dile getirdiğini aktaran Bozdağ, şöyle devam etti:

"Terör faaliyetleri Türkiye'de can acıtır, yarın başka bir ülkede can acıtır. Teröre karşı ortak bir dayanışma ortak bir mücadele yapmamız lazım ancak bazı batılı ülkeler, bazı terör örgütlerini himaye eden yaklaşımlar, eylemler ve söylemler içerisine giriyor ve bu yanlışı sürekli yapıyorlar. PKK, DEAŞ, FETÖ ve daha Türkiye aleyhine faaliyette bulunan terör örgütlerinin tamamı, batılı ülkeler tarafından himaye görmektedir. Oralarda terör faaliyetlerini herhangi bir kısıtlamaya tabi olmadan yapabilmektedirler. Bugüne kadar AB ülkelerinden istediğimiz 443 terör suçlusu var ve bu taleplerimizin neredeyse yüzde 99'u karşılanmadı. Bu son derece önemli. Türkiye'nin aleyhinde terör faaliyetinde bulunanların iadesi ya mültecilik statüsü verilerek ya da bu terör faaliyetleri siyasi bir suç olarak değerlendirmek suretiyle iade edilmemektedir. Bu da terörle mücadele konusundaki uluslararası dayanışmanın olmadığını en azından Türkiye'ye yeteri kadar olmadığını açıkça ortaya koymaktadır."

Bakan Bozdağ, terörün rengi, dili, dini, vatanı, ülkesi olmadığına işaret ederek, "Terör, her yerde terördür. Her yerde teröre karşı etkin bir mücadele sürdürmek şarttır. Eğer bu mücadeleyi uluslararası toplum birlikte vermezse terörden zarar göremeye birlikte devam edecektir. Umarım bu saldırı son olur, başka bir saldırı, başka bir ülkede asla olmaz." ifadesini kullandı.

- FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi

Bozdağ, gazetecilerin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi konusundaki sorusu üzerine ABD Adalet Bakanı ile görüştüğünü, kendisine Türk toplumunun ve Türkiye devletinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması ve bilahare iade edilmesi yönündeki hassasiyetleri ve beklentilerini ilettiğini bildirdi.

FETÖ elebaşının Türkiye'ye karşı terör faaliyetlerini, ABD'de herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın devam ettirdiğine değinen Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Bu konuda Türk toplumumun ve Türkiye devletinin de hassasiyetini ilettik. Kendilerinden bu terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi, terör örgütü elebaşının ve diğer mensuplarının geçici olarak tutuklanması ve Türkiye'ye iadelerinin sağlanması, Türkiye ve Türk halkının beklentisidir. Bu konudaki beklentimizi güçlü bir şekilde sürdürüyoruz ve ABD'den de olumlu bir adım atılmasını da beklediğimiz ifade ettik. Ayrıca bakana 'ABD halkı ve ABD için Usame Bin Ladin ismi ne anlam ifade ediyorsa Türkiye ve Türk halkı için de Fetullah Gülen aynı anlamı ifade ediyor, aynı çağrışımı yapıyor' dedik. Onun için FETÖ elebaşı Gülen'in tutuklanmaması, faaliyetlerinin engellenmemesi ve Türkiye'ye iade edilmemesi Türkiye ABD ilişkilerine büyük bir zarar verici niteliktedir. İki ülkenin dostluk ilişkilerine zarar verici niteliktedir. Bir teröristin ve terör örgütünün, iki ülke halkaları arasındaki dostluğu zehirlemesine fırsat vermemek lazım."

- Uçaklardaki kısıtlama

Bozdağ, gazetecilerin ABD ve İngiltere'nin uçuşlarda elektronik cihaz yasağı getirmesine ilişkin sorusu üzerine, THY'nin dünyanın en saygın, en güvenli, hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyeti en yüksek havayolu şirketi olduğunu söyledi.

Bu başarının sadece Türkler açısından olmadığını, Türk Hava Yolları ile uçan hangi milletten hangi devletten olursa olsun bütün yolcuların ortak kanaatinin bu yönde olduğunu belirten Bozdağ, bu tür yasakların güvenlikten ziyade ekonomik bir rekabetle THY'nin gücünü azaltmak için devreye sokulduğuna inandığını ifade etti.

Bakan Bozdağ, bu tür uygulamaların netice vermeyeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çünkü THY bazı elektronik cihazları taşıma izni verdiği için tercih edilen bir havayolu şirketi değil, güvenli olduğu, her yere uçuşu olduğu, hizmet kalitesi yüksek olduğu için tercih edilen bir hava yoludur. THY, bu vasıflarını, kalitesini koruduğu sürece güçlenerek devam edecektir. 3. havalimanının bitimiyle THY'nin gücü bugünkünün çok daha üstünde bir seviyeye ulaşacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.